Ministerul român de Externe le cere românilor din Ucraina să plece imediat din țară

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 22 nov 2022, 07:25

MAE le solicită cetățenilor români să nu meargă în Ucraina, iar celor care se află în țară să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, le-a recomandat cetățenilor Republicii România, care se află pe teritoriul Ucrainei, să părăsească imediat țara, a relatat Serviciul de presă al Ministerului de Externe al României, într-un comunicat.

Citeste si: SUA anunță sancțiuni pentru Rusia după ce Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk! Ce a decis Joe Biden

Ministerul român de Externe le cere românilor din Ucraina să plece imediat din țară

Din cauza deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre și a evoluțiilor negative,MAE a anunțat că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim.

„În contextul unei grave deteriorări a situației de securitate din Ucraina și în regiunea Mării Negre, a evoluției negative a evenimentelor din această seară, Ministerul român de Externe informează că gradul de alertă pentru Ucraina a fost ridicat la cote maxime: ”Părăsiți de urgenţă țara!”,

relatează Agenţia de presă TASS, care citează comunicatul MAE român.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Vladimir Putin a pus armata rusă să intre în Donețk și Lugansk pentru a asigura pacea

Ministerul recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.

Ministerul român de Externe le recomandă cetățenilor români ”să se abțină de a călători în această țară, iar cei care se află temporar în Ucraina să părăsească de urgenţă teritoriul acestui stat”.

MAE reiterează solicitarea către cetăţenii români care se află în Ucraina să-şi notifice coordonatele prezenţei lor în Ucraina online sau contactând telefonic cel mai apropiat oficiu consular (Ambasadei României la Kiev – +380936252717, Consulatul General Cernăuţi – +380635669918; Consulatul General Odessa – +380955412788; Consulatul Solotvino – +380682140918).

De asemenea, MAE reaminteşte că la nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetăţenilor români care se află temporar în Ucraina şi care solicită protecţie şi asistenţă consulară – telefon 0040 -751.084.537.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.