Miercuri, 23 februarie 2022, în calendarul creștin ortodox se face pomenirea lui Policarp, sfântul născut în temniță. Această sărbătoare este una foarte importantă pentru credincioși. Ce rugăciune se spune astăzi?
Calendar creștin ortodox, 23 februarie 2022. Cine a fost Policarp, sfântul născut în temniță?
Pe 23 februarie 2022, Biserica Ortodoxă îl amintește pe Policarp, sfântul născut în temniță.
După cum arată și numele acestei sărbători, Policarp s-a născut în temință, asta după ce părinții lui au fost închiși pentru că și-au declarat credința în Iisus Hristos. La scurtă vreme după venirea lui pe lume, Policarp a fost încredințat unei femei bogate, dar și foarte credincioase.
Pentru credința sa, sfântul Policarp a fost hirotonit mai întâi diacon, apoi preot, iar ulterior episcop.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Se spune că sfântul Policarp și-a prevestit moartea, acesta știind clar cum își va găsi sfârșitul. Acesta a avut o viziune în care i s-a arătat că perna pe care dormea era arsă în foc. Pentru că a refuzat să renunțe la credința în Iisus Hristos și să îi jertfească pe zei, sfântul Policarp a fost aruncat în foc. Credința l-a protejat, astfel că focul nu s-a atins de el.
Citeste si: Buna Vestire 2022. Pe ce dată pică Buna Vestire anul acesta
Rugăciune pentru vindecare către Sfântul Policarp
Se spune că sfântul Policarp are puterea de a le oferi vindecare celor care îi cer ajutorul, atât de bolile trupești, cât și de cele sufletești.
Din acest motiv se crede că rostirea rugăciunii către Sfântul Policarp pe 23 februarie poate face minuni pentru credincioși.„Sfinte, de Dumnezeu fericite, Policarp, in rugaciunile tale cele de-a pururea pomeneste-ne ca, revarsandu-se milostivirea lui Dumnezeu peste noi, sa ne invrednicim, mult roditorule, de cele spre viata ale Duhului roade: in inima, dragostea: cu ochii privind catre Dumnezeu, in cuget bucuria cea duhovniceasca; mintea umpland-o cu neincetata rugaciune, pacea in sufletul nostru; in piept asezand suspinarea pentru pacate, in toate indelunga rabdare; chipului celui dinlauntru, bunatatea, in maini facerea de bine; in urechi punand ascultarea Sfintelor Scripturi, iar pe limba marturisirea adevarului, neclintiti intru dreapta credinta; glasului, blandetea; pantecele pecetluit cu infranarea si in tot trupul curatia. Ca sa ne invrednicim a fi mostenitori ai bucuriei celei vesnice si partasi ai Imparatiei cerurilor. Amin.”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Policarp, potrivit crestinortodox.ro.
Citeste si: Zilele de post din 2022. Cum se ține, de fapt, corect postul: alimente și activități pe care să le eviți