Joe Biden a anunțat primul set de sancțiuni pentru Rusia: ”Ei împart câștigurile corupte ale politicilor Kremlinului, așa că vor împărți și pierderile”

Autor: Madalina Maftei

Joe Biden a anunțat primul set de sancțiuni pentru Rusia

Sursa: Facebook Joe Biden

Președintele american Joe Biden a anunțat marți primul set de sancțiuni economice impuse Rusiei, după ce a recunoscut regiunile separatiste Donțek și Lugansk ca state independente.

Sancțiunile impuse de SUA vizează bănci, datoriile Rusiei, dar și membri ai elitei ruse.

Joe Biden a anunțat primul set de sancțiuni pentru Rusia

Președintele american a declarat marți, de la Casa Albă, că sancțiunile vizează două mari instituții financiare rusești, accesul Moscovei la finanțare occidentală, dar elitele Rusiei și familiile acestora. Aceste sancțiuni a fost luate în coordonare cu aliații, a mai spus Joe Biden.

”Implementăm sancțiuni totale împotriva a două mari instituții financiare rusești: VEB și banca lor militară. Instituim sancţiuni ample asupra datoriilor suverane ruse. Asta înseamnă că tăiem finanţarea occidentală pentru guvernul rus. Nu mai poate accesa bani din Occident și nu-și mai poate tranzacționa datoriile pe piețele noastre sau cele europene”, a spus Joe Biden.

”Vom impune, de asemenea, sancțiuni împotriva elitelor Rusiei și a membrilor familiilor lor.

Ei împart câștigurile corupte ale politicilor Kremlinului, așa că vor împărți și pierderile.”

Joe Biden a mai precizat că: ”Ne-am coordonat cu Germania pentru a ne asigura că proiectul Nord Stream 2 nu va continua”. Acesta a mai adăugat că vor fi și alte sancțiuni, dacă Rusia va continua aceeași linie de agresiuni.

Biden a mai spus că americanii vor resimți scumpiri ale carburanților în perioada ce urmează.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”După cum am spus săptămâna trecută, apărarea libertății are costuri, inclusiv pentru noi, aici, acasă.

Trebuie să fim sinceri. Dar voi lua măsuri clare pentru a mă asigura că efectele sancțiunilor noastre vor ținti economia rusă, nu pe a noastră”, a subliniat Biden. 

Citeste si: SUA anunță sancțiuni pentru Rusia după ce Putin a recunoscut independența regiunilor Donețk și Lugansk! Ce a decis Joe Biden

Biden amenință că sancțiunile vor continua dacă Rusia nu va înceta cu agresiunea împotriva Ucrainei

Joe Biden a mai precizat că SUA sunt ”pregătite să meargă mai departe cu sancţiunile” în cazul în care Rusia îşi extinde agresiunea împotriva ţării vecine.

Aceste sancțiuni vin la scurt timp după ce Moscova a recunoscut independența republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei și au autorizat trimiterea de trupe rusești în Donbas.

”Acesta este începutul unei invazii ruseşti în Ucraina”, a spus Biden, pentru a justifica această acţiune.

„Credem în continuare că Rusia este pregătită să meargă mult mai departe în lansarea unui atac militar masiv împotriva Ucrainei”, a mai spus preşedintele american.

Citeste si: SUA vrea să impună noi sancțiuni împotriva Rusiei după ce Vladimir Putin a trimis trupe militare rusești în două zone separatiste din Ucraina