Câteva sfaturi utile despre cum să alegem mobilier de calitate

Author: Oana Iosif

Când vorbim despre mobilier de design, avem impresia că acesta are prețuri exorbitante și că este imposibil să ne permitem asemenea piese. Însă atunci când vă mobilati casa, trebuie să știți că, chiar și o simplă piesă “altfel”, poate schimba întregul aspect al locuinței. Astfel, trebuie să știți că mobilierul de design contribuie la succesul decorațiunii interioare. Desigur, nu înseamnă că trebuie să cumpărați tot ceea ce găsiți de design și să vă transformați toată casa într-un showroom lipsit de personalitate. Mobilierul trebuie să fie de calitate, însă trebuie să exprime cât mai mult personalitatea proprie.

Pentru ca acest lucru să aibă loc, piesele trebuie alese cu grijă. Este necesar să se acorde atenție modelului, dimensiunilor, materialelor folosite precum și locației viitorului mobilier. Ținând cont de toate acestea, va fi mai ușor să determinați care și cum va fi mobilierul care vă va echipa interiorul. Iată, așadar, cele mai bune sfaturi pentru a alege mobilierul de designer potrivit.

Alegeți mobilierul în funcție de spațiu

Estetica nu este singurul criteriu de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați mobilă. Ar trebui să fie proporțional cu suprafața camerei pentru care este destinat. De exemplu, o mică piesă de mobilier va fi “înecată” într-un living prea mare. Așa cum o masă mare va fi prea impunătoare într-o cameră mică și poate chiar obstrucționa trecerea. Trebuie să fiți în concordanță cu dimensiunile. Puteți găsi dimensiuni potrivite pentru orice locuință la magazinele de profil. În acest caz, vă recomandăm cu drag să alegeți mobilier Domicilio, care va fi, cu siguranță, pe gustul iubitorilor de frumos și nu numai.

Luați în considerare nevoile personale, dar și ale familiei extinse

Pentru a alege mobilierul potrivit, este esențial să vă gândiți la utilizarea pe care o va avea acest tip de mobilier. Nu este nevoie să vă înfrumusețați sufrageria cu o masă care să poată găzdui mai mulți oaspeți dacă nu invitați oameni și dumneavoastră și familia mâncați cel mai des în bucătărie. Obiectele de design trebuie mai presus de toate să fie funcționale pentru a vă servi cu succes mulți ani de acum înainte. 

Mențineți o armonie frumoasă

Deși când vorbim despre mobilier de design avem impresia că putem alege absolut orice, acesta trebuie să fie în armonie cu spațiul în care va fi amplasat. Pentru a alege în mod inteligent, este deci necesar să se țină cont de culoarea pereților și a pardoselilor. O cameră destul de neutră cu tonuri deschise va găzdui mobilier colorat. Pe de altă parte, o podea într-o culoare mai “tare” trebuie echilibrată cu mobilier mai simplu, din lemn sau metal de exemplu. Totuși, dacă vă pricepeți la design, puteți face unele combinații ce, deși la prima vedere par imposibile, pot avea un efect neașteptat. Însă, atenție, doar dacă vă percepeți la design sau puteți angaja pe cineva care este expert.

Culori neutre pentru mobilierul impunător

Mobilierul de design trebuie să respecte anumite coduri de culoare. Mobilierul impunător precum canapeaua și masa vor fi mai mult în culori neutre precum alb, gri sau negru. În schimb, dacă avem un mobilier de dimensiuni mici, putem alege și alte culori. Într-o locuința mică putem să ne jucăm cu diferite nuanțe, atâta timp cât respectă anumite coduri.

Accesorii pentru un accent de culoare

Pentru a aduce un pic de fantezie, ar trebui să alegem accesorii precum abajururile, covoarele, pernele și draperiile în culori vii. Rețineți însă că pernele și draperiile trebuie asortate.

Materiale specifice

Pentru a oferi un design anume unei camere, alegerea materialelor este importantă. Mobilierul lăcuit este de preferat deoarece simbolizează modernitatea datorită liniilor sale curate. Acesta reflectă lumina și “mărește” camera. Un living poate fi complet echipat cu mobilier de design. O altă opțiune: sticlă sau metal. Mobilierul conceput din aceste materiale va aduce o notă mai sofisticată unui interior. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur în alegerea pieselor din sticlă sau metal, va sfătuim să rămâneți la clasicul lemn.

Respectați un stil anume

Designul nu este definit de un singur stil. Sunt mai multe și se găsesc în materiale sau culori pentru mobilier. Pentru a realiza un design de succes, este indicat să nu amestecați mobilier din materiale diferite în cadrul aceleiași încăperi. La fel, evităm aglomerarea accesoriilor care nu sunt de aceeași culoare. Există o mulțime de site-uri de specialitate ce vă pot ajută să învățați cumsa decorați casa cu mobilă de design.

O bucătărie de design

Designul se regăsește inclusiv în bucătărie. Ne concentrăm pe linii curate, mobilier minimalist și culori actuale. Bucătăria modernă este proiectată inteligent și ușor de utilizat. Pentru mobilier, alegerea este destul de vastă atât pentru culori (negru, gri, alb) cât și pentru materiale (inox, lemn sau marmură).

Design în baie

Baia poate deveni și ea o cameră de design, oferind în același timp confort maxim. Mobilierul și obiectele sanitare vor fi aliații unui decor de design și funcțional. Mobilierul trebuie să aibă un stil elegant și sobru. Anumite elemente precum toaletele sau chiuvete pot fi suspendate. De dată această, putem opta pentru culori mai pronunțate precum galbenul sau albastrul.

Alegerea luminilor

Funcția principală a unei lămpi este de a ilumina o cameră. Dar alegerea lămpii va depinde de cameră. O lustră de design cu iluminare caldă se va potrivi unui living sau dormitor, în timp ce o lustră cu lumina rece va fi mai potrivit pentru o bucătărie sau sufragerie. O altă opțiune pentru un interior de design: o lampă de podea. Va da camerei acel aer special.

Sperăm că aceste sfaturi v-au fost de ajutor. Acum va fi mai simplu să realizați un decor excepțional cu mobilier de design.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.