Ce trebuie sa stii despre serviciile de repatriere decedati

Author: Oana Picerea

Niciodată vestea că o persoană dragă ție a încetat din viață nu va fi ușor de suportat. Cu atât mai greu este și cazul în care decesul a avut loc peste hotare unde, cel mai probabil, cel drag a plecat să muncească în speranța unui trai mai bun pentru cei rămași acasă. Acum, în afară de durerea resimțită, trebuie ca aceștia să se ocupe de tot ce înseamnă aducerea trupului neînsuflețit acasă, pentru a fi înmormântat acasă. Destul de complicat pentru cineva care nu știe ce trebuie să facă, și de aceea este nevoie să se apeleze la ajutorul profesioniștilor în domeniu.

Alege o firmă cu experiență

Sunt o mulțime de detalii de care trebuie să se țină cont atunci când vine vorba despre repatrierea celor decedați. Acte care trebuie alcătuite, proceduri obligatoriu de îndeplinit, transport funerar… sunt doar câteva dintre ele. De aceea, întotdeauna este bine să apelezi la ajutorul firmelor cu experiență. Aceștia știu perfect ce au de făcut, pentru că sunt de mulți ani pe piață, și deja și-au creat un sistem de legături care funcționează perfect. Și, chiar dacă poate părem puțini cinici, chiar ai nevoie de o minte limpede în aceste momente dificile. O astfel de firmă de repatriere decedati oferă servicii complexe, de asistență, transport și consultanță. Ei se vor ocupa de tot ce este nevoie, pentru ca familia celui care a decedat peste hotare să poată să se concentreze pe ce are de făcut în continuare.

Servicii complete

După cum aminteam ceva mai sus, apelarea la o firmă profesionistă de repatriere decedați înseamnă că vei avea parte de servicii complete. Familia îndurerată va primi informații importante referitoare la care sunt etapele care trebuie parcurse, și care sunt actele pe care trebuie să le pună la dispoziția firmei. La rândul lor, angajații firmei se vor ocupa de alte acte necesare pentru repatrierea legală a celui decedat. Este vorba despre certificatul de deces, pașaportul mortuar, certificatul de îmbălsămare, permisul de transport funerar internațional.

Procedură anevoioasă, care implică respectarea multor legi

Repatrierea corpurilor neînsuflețite ale celor care au încetat din viață în afara granițelor țării este o procedură anevoioasă, imposibil să fie dusă la bun sfârșit de cei în țară, fără ajutorul unei firme specializate în acest sens. Trebuie respectat cadrul legal, dar și anumite norme specifice din țara respectivă.

Experiență și profesionalism

Mai mult decât atât, unele firme de repatriere decedați se ocupă și de tot ce presupune organizarea unei înmormântări în țară. Evident, și de această dată lucrurile vor merge perfect, pentru că avem de a face cu o echipă caracterizată de experiență și profesionalism. Ca și în cazul repatrierii, și cum se vor respecta dorințele clienților referitor la tradițiile și obiceiurile dorite. Cei rămași în urmă își vor putea lua rămas bun așa cum se cuvine de la cel care a părăsit mult prea devreme această lume.

De ce să apelezi la o firmă de repatriere decedați?

Există mai multe motive pentru care trebuie să apelezi la o firmă profesionistă de repatriere decedați. Ți le vom dezvolta și noi în rândurile de mai jos.

Întocmire rapidă a actelor necesare

Chiar dacă sunt multe firmele de pompe funebre care promit că se vor ocupa așa cum trebuie de tot ce înseamnă repatrierea celor decedați, recomandarea noastră este să se apeleze mereu la profesioniștii în domeniu. Aceștia au deja experiența necesară pentru a se ocupa în mod rapid de toate actele necesare care trebuie întocmite cu acest prilej. De asemenea, toate serviciile lor vor fi caracterizate prin promptitudine și profesionalism, iar durata va fi una mult mai scurtă.

Prețuri rezonabile

Evident, nu putem vorbi despre servicii de repatriere ca fiind unele foarte ieftine, pe care și le permite oricine. Cu toate acestea, o firmă profesionistă va manifesta înțelegere față de cei dragi rămași în urmă și le va oferi acestora o soluție care să fie și în avantajul lor. Este vorba despre plata în rate, folosirea ajutorului de deces pentru acoperirea unor cheltuieli și multe oferte speciale. Durerea celorlalți nu reprezintă pentru ei un bun prilej de a stoarce cât mai mulți bani de la ei. Dimpotrivă, empatia își va spune și de această dată cuvântul. Vei primi prețurile reale ale serviciilor oferite, și nu unele ”umflate” din dorința de a avea un profit cât mai ridicat.

Consultanță gratuită non-stop

După cum spuneam mai sus, nu există durere mai mare ca pierderea unei persoane dragi, mai ales când decesul a intervenit când aceasta se afla peste hotare. O firmă profesionistă de repatrieri funerare pune la dispoziția familiei îndoliate servicii de consultanță gratuită, oricând este nevoie.

Transport funerar profesionist

După cum probabil știi, transportul funerar trebuie efectuat doar cu respectarea unor anumite condiții și reglementări în domeniu. O agenție de servicii repatriere decedați este bine pregătită și din acest punct de vedere, și le oferă clienților două variante: transportul funerar pe calea aerului – ceva mai rapid, dar și mai scump, sau transportul funerar pe calea rutieră. În acest ultim caz, transportul sicriului în care se află trupul celui decedat se va face cu mașini autorizate, dotate cu echipamente frigorifice. Evident, se va ține cont și de reglementările aflate în vigoare, care se referă la folosirea sicriului din lemn, dar și a celui din zinc.

Întocmirea actelor necesare

Experiența unei firme profesioniste se observă lesne și atunci când vine vorba despre întocmirea actelor necesare repatrierii. Acestea vor fi puse la punct rapid, pentru a nu mai prelungi și mai mult suferința celor rămași în urmă.

Iată doar câteva argumente – cele mai importante, care să te facă să înțelegi că este nevoie ca mereu să apelezi la profesioniști în cazul nefericit în care te confrunți cu această situație dificilă.

 

 

                            

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.