PSD propune scăderea la jumătate a accizelor la carburanți. Marcel Ciolacu: "Va avea un efect benefic"

Autor: Marina Ionescu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu cere în coaliție înjumătățirea accizei la carburanți și reducerea tva-ului la energie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre măsurile care trebuie luate pentru stoparea creșterii prețurilor la energie.

Citeste si: Ce sunt accizele și cum influențează ele carburanții!

PSD va propune scăderea la jumătate a accizelor la carburanți

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat luni, 21 februarie, că PSD va propune în ședința de marți a coaliție înjumătățirea accizelor la carburanți.

”A cerut o simulare ministrului Finanțelor. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată prin înjumătățirea accizelor ar avea efect pozitiv și asupra asupra inflației”, a spus Ciolacu. El a precizat că impactul acestei reduceri a accizei ar fi de 1,2 lei/litru.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Plafonarea prețurilor la gaze. Cine beneficiază de schema de compensare și pentru ce perioadă se aplică

Președintele PSD a anunțat, într-o declarație la Parlament că PSD vrea să facă propunerea partenerilor de Coaliție. Reducerea accizei ar putea aduce o scădere a prețului cu aproximativ 1.2-1.5 lei a litrului de carburant.

În prezent, accizele înseamnă circa 40% din prețul de la pompă al carburanților.

O scădere la jumătate a accizelor ar putea duce la o scădere cu circa 1,2-1,5 lei a litrului de carburant.

„Cred că o înjumătățire a accizei va avea un efect benefic asupra inflației fiindcă a doua mare problemă după scumpire este inflația. După simulările făcute de ministru ar scădea prețul cu 1,2 lei. Pentru o perioadă, vedem cât suportă bugetul de stat. Știm foarte bine că efectul la carburanți are un efect pe linie la celelalte produse” a spus Marcel Ciolacu.

Veniturile obținute de stat din accize merg direct la bugetul general. Cu cât prețul carburanților crește, cu atât cresc și încasările statului din accize.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.