Ce flori e bine să dăruiești de 1 Martie 2022. Ce simbolizează ghioceii, narcisele sau trandafirii

Autor: Bianca Hriscu

Florile, cel mai întâlnit cadou pe 1 Martie

Sursa: unsplash

Ziua de 1 Martie 2022 marchează venirea primăverii, renașterea naturii, iar cu această ocazie sunt dăruite buchete colorate de flori. Iată ce flori pot fi făcute cadou de 1 Martie și care este semnificația acestora.

Cu ocazia mărțișorului, pe 1 Martie 2022, doamnele și domnișoarele primesc mai tot timpul flori. De obicei, în prima zi din luna martie se oferă în special flori de primăvară, dar nu sunt uitați nici trandafirii sau orhideele. Iată ce flori se dăruiesc, de fapt, de 1 Martie 2022. 

1 Martie 2022. Ce flori se dăruiesc în prima zi de primăvară? 

Din punct de vedere calendaristic, primăvara începe la data de 1 Martie. Această este ziua mărțișorului, ocazie cu care femeile primesc flori colorate și parfumate.

Având în vedere că primăvara este momentul renașterii naturii, perioada din an în care totul revine la viață, o floare reprezintă cel mai potrivit cadoul pentru ziua de 1 Martie 2022. Pentru că au o mulțime de variante din care să aleagă, cei care vor să ofere flori de 1 Martie se află într-o dilemă: care este cea mai potrivită alegere?

Ei bine, în momentul în care aleg florile pentru 1 Martie 2022, bărbații trebuie să se gândească, în primul rând, la preferințele doamnelor.

Dacă acestea au anumite flori preferate, atunci cu siguranță se vor bucura să le primească în prima zi de primăvară.

Pe 1 Martie 2022 se dăruieasc flori de primăvară în special, printre care se numără lalelele, zambilele, ghioceii, narcisele, freziile, dar pot fi oferite în dar și orhideele, trandafirii sau crizantemele.

Citeste si: Tradiții de „Babe” 2022. Ce înseamnă, de fapt, dacă plouă de baba ta

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum alegi florile pe care să le oferi de 1 Martie 2022? 

Alegerea florilor pentru 1 Martie 2022 se poate face ținând cont și de relația care există între cele două persoane. Pentru soție sau iubită, bărbații pot alege un buchet cu trandafiri și flori de primăvară, pentru colegele de birou sunt potrivite lalelele, iar pentru mame, bunici sau rude, zambilele pot fi cea mai bună opțiune.

Ce simbolizează florile oferite de 1 Martie? 

Florile oferite de 1 Martie 2022 simbolizează, în primul rând, venirea primăverii. Ele sugerează ideea de renaștere, de puritate, gingășie și pot impresiona pe oricine cu fumusețea lor. Mai mult decât atât, fiecare floare în parte are propria ei semnificație.

Narcise

Narcisele sunt printre cele mai iubite flori de primăvară și simbolizează renașterea.

Acestea se numără printre florile care înfloresc primele în timpul primăverii, iar mirosul puternic este cel care le transformă în flori cu adevărat speciale. 

Lalele

Lalelele impresionază prin culorile lor puternice și sunt printre cele mai iubite și mai apreciate flori de primăvară. Un buchet de lalele cu siguranță va impresiona pe oricine, mai ales în momentul în care acestea vor înflori.

Frezii

Pe lista florilor de primăvară pot fi incluse și freziile. Acestea sunt un simbol al prieteniei, purității, frumuseții și emană o eleganță aparte.

Ghiocei

Ghioceii reprezintă adevăratul simbol al primăverii. Ei sunt primii care înfloresc, sunt gingași, firavi și simbolizează puritatea și voioșia.

Trandafiri

Deși nu fac parte din categoria florilor de primăvară, trandafirii sunt tot timpul o alegere potrivită, indiferent de ocazie. În funcție de culoarea lor, aceștia pot transmite diferite mesaje. Cei de culoare roșie simbolizează dragostea adevărată și eternă, în timp ce trandafirii albi sunt un simbol al purității.

Orhidee

Printre cele mai iubite flori se numără și orhideele. Acestea sunt flori spectaculoase, elegante, iar a dărui o orhidee este un semn de respect și admirație. 

Citeste si: Cum afli ce „babă” ai în funcție de ziua nașterii. Cea mai simplă modalitate de calcul

 

Taguri: