Planul final a lui Putin ar fi împărțirea Ucrainei în două state, după modelul Germaniei și Coreei, a anunțat presa de la Kiev

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 25 nov 2022, 05:05

Planul final a lui Putin ar fi împărțirea Ucrainei în două state

Vladimir Putin ar avea un plan bine pus la punct. Acesta ar urma să împartă Ucraina în două state, după modelul Germaniei de Vest și de Est sau al Coreei, de Nord și de Sud, relatează presa ucraineană.

Un alt obiectiv al atacului declanșat de ruși împotriva Ucrainei este de a captura actuala conducere ucraineană și să o oblige să semneze acorduri de pace în condițiile impuse de Rusia, relatează agenția de presă Unian, citând serviciile secrete ucrainene, potrivit Digi24.

Putin urmărește împărțirea Ucrainei în două state

Un alt pas important în preluarea conducerii țării de către ruși este ca autoritățile ucrainene să se evacueze, dacă acest lucru va reuși, este foarte posibil ca unul dintre politicienii marionetă ai Rusiei să preia conducerea guvernului, afirmând că guvernul anterior a

dat bir cu fugiții, mai notează Unian, făcând referire la planul lui Putin care a fost demascat în presă de serviciile secrete ucrainene, scrie Agepres.

La scurt timp după invazia rușilor în Ucraina, serviciile secrete ucrainene au dezvăluit presupusul plan pe care l-ar urmări Moscova, al cărei scop este "preluarea controlului asupra Kievului", după cum a indicat o sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru Zerkalo nedeli. 

Citeste si: China și Iranul, pe poziții în războiul dintre Rusia și Ucraina. Primele puteri mondiale care se alătură Moscovei în acest conflict: ”Extinderea NATO, o amenințare serioasă"

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rusia plănuiește prin intermediul unui efectiv de 2.000 de trupe speciale să preia controlul asupra unuia dintre cele două aeroporturi pe care Kievul le are. În timp ce, alte 10.000 de trupe speciale ar urma să fie transportate în capitală cu avioane Il-76, împreună cu vehicule blindate ușoare.

Sarcina acestor trupe este aceea de a bloca Kievul, infrastructura de comunicații, punctele de comandă și de control, capturarea şi aruncarea în aer a depozitelor de muniţii, declanșarea panicii în rândul populației, crearea condițiilor pentru o ieșire haotică a coloanelor de refugiați, cu scopul de

a încetini trupele urcainene pe arterele din Kiev.

Citeste si: Mesajul președintelui Zelenski în a doua zi de război pe teritoriul Ucrainei: "Ne apăram singuri țara. Cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe"