DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: Vladimir Putin rămâne fără banii deținuți pe teritoriul UE. Măsura se aplică și lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 nov 2022, 07:20

UE vrea să blocheze activele lui Vladimir Putin și pe cele ale lui Serghei Lavrov 

Sursa: instagram leadervladimirputin

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni pentru Rusia, dar de această dată s-a vorbit și despre sancţionarea personală a lui Vladimir Putin şi a lui Serghei Lavrov, activele acestora urmând să fie blocate.

UPDATE: UE îi îngheață averea lui Vladimir Putin

Josep Borrell, reprezentantul diplomației Uniunii Europene, a anunțat vineri seara că statele membre au decis înghețarea activelor deținute de președintele rus Vladimir Putin și de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în băncile de pe teritoriul UE.  „Subliniez că singurii lideri din lume cu averile înghețate sunt Bashar al-Assad (Siria), Alexandr Lukașenko (Belarus) și acum Vladimir Putin“,  a spus Josep Borrell.

Prin urmare, cei doi nu vor mai putea retrage sau transfera sumele de bani care le aparțin sau care pot fi identificate ca fiind deținute de aceștia prin persoane sau entități terțe.

Știrea inițială

După ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat că măsurile luate de UE împotriva Rusiei nu sunt suficiente și nu îl pot determina pe Vladimir Putin să renunțe la război, un oficial european a anunțat că se pregătesc noi sancțiuni, inclusiv sancțiuni persoanele pentru președintele Vladimir Putin, dar și pentru ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Noi sancțiuni anunțate de UE. Conturile lui Vladimir Putin și ale lui Serghei Lavrov ar urma să fie înghețate

Un oficial european a vorbit despre a treia rundă de sancțiuni pregătite de Uniunea Europeană. S-a decis blocarea tuturor activelor preşedintelui Vladimir Putin, dar şi ale ministrului rus de externe, Serghei Lavrov. Oficialul european care a făcut aceste dezvăluiri a dorit să rămână anonim.

Acesta a precizat că UE încearcă să grăbească lucrurile, astfel încât măsurile luate să rezolve războiul dintre Rusia și Ucraina și să îl determine pe Vladmir Putin să își retragă armata de pe teritoriul ucrainean.

Pentru a face presiuni asupra lui Vladimir Putin și asupra lui Serghei Lavrov, UE a hotărât să fie luate măsuri cu caracter personal împotrva celor doi, luându-se decizia de a le fi înghețate activele, conform economica.net.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește liberatea de circulație, se pare că Vladimir Putin și Serghei Lavrov nu vor primi interdicții și asta pentru a favoriza negoicerile în perioada următoare.

Noile măsuri ar urma să îi afecteze și pe oligarhii ruşi care până acum nu au avut de suferit în urma sancțiunilor anunțate de Uniunea Europeană.

Citeste si: Teroare în Kiev! Peste 10.000 de mitraliere au fost distribuite civililor. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, obligați să rămână în Ucraina

Vladimir Putin, dispus să negocieze cu liderii din Ucraina. Ce i-a spus lui Xi Jinping? 

După ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a manifestat dorința de a negocia cu Putin, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora și președintele rus ar fi deschis la dialog. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe chinez, care a precizat că a avut loc o discuție între Vladimir Putin și omologul său chinez Xi Jinping, discuție în urma căreia Vladimir Putin a precizat că ar putea să poarte convorbiri la nivel înalt cu Ucraina. 

Războiul dintre Rusia și Ucraina a izbucnit la scurt timp după ce Vladimir Putin a autorizat acțiunile militare în Ucraina, în dimineața zilei de 24 februarie 2022. Războiul este în plină desfășurare, armata rusă aflându-se în Kiev. 

Citeste si: LIVE UPDATE A doua zi de război în Ucraina. Vladimir Putin i-a spus lui Xi Jinping că este dispus să negocieze cu Ucraina