Cine este miliardarul japonez care i-a trimis o scrisoare lui Zelenski. Acesta îl anunță că donează aproape 8 milioane de euro Ucrainei

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 28 feb 2022, 16:36

Un miliardar din Japonia donează 1 miliard de yeni, adică aproximativ 7,7 milioane de euro guvernului de la Kiev

Un miliardar din Japonia donează 1 miliard de yeni, adică aproximativ 7,7 milioane de euro guvernului de la Kiev. Acesta i-a scris o scrisoare preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Kyodo şi AFP.

Cine este miliardarul japonez care donează aproape 8 milioane de euro Ucrainei

Hiroshi Mikitani, fondatorul companiei de comerţ electronic Rakuten, precizează în scrisoare că banii sunt destinaţi" activităţilor umanitare, pentru ajutarea persoanelor din Ucraina care sunt victime ale violenţei", susținând în același timp că atacul rus este o "sfidare a democraţiei".

Citeste si: Motivul șocant pentru care Putin și-a injectat Botox. Strategia la care nimeni nu se gândea. Ce legătură cu invazia Ucrainei

Mikitani precizează faptul că a fost la Kiev în 2019 şi s-a întâlnit cu Zelenski şi îşi arată" speranţa sinceră că Rusia şi Ucraina vor putea rezolva această problemă în mod paşnic, iar poporul ucrainean va putea să-şi regăsească pacea cât mai curând posibil", mai scriu sursele citate de Agerpres.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei

Guvernul Japoniei a anunțat o serie de măsuri economice împotriva Rusiei care afectează sectoarele de componente electronice și exporturi sensibile. 

Premierul nipon Fumio Kishida a anunțat vineri, după o reuniune online a liderilor din G7, noile măsuri adoptate de Tokyo, măsuri care "cuprind îngheţarea unor active şi suspendarea eliberării de vize pentru persoane şi organizaţii ruse".