Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vine mâine în România

Autor: Marina Ionescu

Scretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa: Profimedia

Scretarul general al NATO vine în România. Iată ce declarații a făcut Jens Stoltenberg.

Scretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vine marți, 29 februarie, în România, anunță Antena3. Oficialul Alianței Nord-Atlantice a mai fost în România la începutul lunii.

Citeste si: Avertismentul crunt al lui Traian Băsescu! Fostul președinte al României a spus adevărul despre butonul nuclear al lui Putin

Scretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vine în România

Jens Stoltenberg a cerut Rusiei să se retragă din Ucraina și să revină la calea dialogului. El spune că obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina și că Rusia contestă ordinea de securitate europeană.

„Cerem Rusiei să oprească acest război fără sens, să retragă toate forțele din Ucraina și sa revină la calea diaglogului”, a spus Stoltenberg, după un summit online al liderilor NATO.

Citeste si: LIVE UPDATE A cincea zi de război în Ucraina. Noi bombardamente în Harkov. Zeci de morți și sute de răniți

„Obiectivele Kremlinului nu sunt limitate la Ucraina. Rusia a cerut să renunţăm la extinderea NATO şi să scoatem trupe şi infrastructură din ţările care au aderat la alianţă după 1997. Rusia contestă ordinea de securitate europeană și folosește forța pentru a-și îndeplini obiectivele”, a continuat el.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Stoltenberg a amintit că SUA, UE și alte țări occidentale au adoptat sancțiuni dure împotriva Rusiei.

„Trebuie să fim gata să facem mai mult, chiar dacă trebuie să plătim prețul”, a spus el.

Retorica nucleară a lui Putin e periculoasă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că retorica nucleară a președintelui rus Vladimir Putin este „periculoasă” și „iresponsabilă”, relatează  The Guardian.

„Aceasta este o retorică periculoasă. Este un comportament iresponsabil.

Și, bineînțeles, când combini această retorică cu ceea ce fac ei în Ucraina, unde duc un război împotriva unei țări independente, suverane, acest lucru crește gravitatea situației”, a spus Stoltenberg la CNN.

Citeste si: Anunțul presei ucrainene: Belarus ar putea intra de azi în război cu soldaţi. Câți militari sunt pregătiți

Și Casa Albă a reacționat, spunând că Putin „produce amenințări care nu există”.

„Acesta este un tipar repetat pe care l-am văzut de la președintele Putin în timpul acestui conflict, care constă în fabricarea de amenințări care nu există pentru a justifica continuarea unei agresiuni”, a denunțat Jen Psaki. „Niciun moment Rusia nu a fost ameninţată de NATO sau Ucraina. Vom rezista la asta. Avem capacitatea de a ne apăra”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.