Iohannis susține aderarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la UE: "Locul lor e în familia europeană"

Autor: Andrei Ionescu

Klaus Iohannis

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că susține aderarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la UE.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei, la Uniunea Europeană”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul ca acest lucru să devină realitate”, a subliniat președintele României.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat ieri cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană în timp ce, la Belarus, se duceau negocieri ruso-ucrainene pentru un posibil acord de pace.

Zelenski a cerut ca țara lui să fie primită în Uniunea Europeană printr-o procedură de urgență.

Dorința Ucrainei de a adera la UE și NATO, enunțată prin discursul președintelui Volodimir Zelenski, pare să fie scânteia care a declanșat războiul lui Putin în Ucraina, după luni de zile în care liderul de la Kremlin a tot trimis soldați și echipament militar la granița cu țara sa vecină.

Citeste si: Soldații ruși nu vor să mai lupte! Tinerii s-au săturat să mai omoare cetățeni ucraineni nevinovați: „Nu vreau să mai fiu aici”

Când ar putea adera Ucraina la UE

Aderarea unei țări la UE  durează, în mod normal, ani de zile. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a fost întrebat de o posibilă aderare a Ucrainei la UE, după ce președintele ucrainean Zelenski a cerut aderarea printr-o procedură de urgență.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Astăzi, acest lucru nu este pe ordinea de zi, credeți-mă. Trebuie să lucrăm la lucruri mai practice.

Aderarea este un lucru care va dura, în orice caz, ani de zile, iar noi trebuie să oferim un răspuns în următoarele ore.  Nu pentru următorii ani, ci pentru următoarele ore”, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că susține aderarea Ucrainei la UE.

Ucraina este  „una dintre noi și îi vrem (n.r.:

pe ucraineni) în Uniunea Europeană” a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de postul TV Euronews.

„Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică.  Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu.

Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri.

Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a subliniat șefa Comisiei Europene.

Citeste si: LIVE UPDATE A șasea zi de război. Maternitate bombardată de armata rusă în această dimineață

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.