Ce primesc militarii ruși dacă se predau. Oferta făcută de Ministerul Apărării din Ucraina: „Le dăm șansa soldaților ruși să facă o alegere”

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 dec 2022, 02:00

Oferta Ucrainei pentru militarii ruși care se predau 

Sursa: pexels

Ucraina dorește să pună capăt războiului început de Rusia, motiv pentru care s-a adresat direct soldaților ruși. Ce „ofertă” le-a făcut ministrul Apărării din Ucraina rușilor?

Ministrul Apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov, s-a adresat direct soldaților ruși, în contextul în care unii dintre ei au declarat, după ce au fost capturați, că nu au știut care este, de fapt, misiunea și că au fost obligați să ucidă. Oleksii Reznikov a postat un mesaj pentru soldații ruși, spunându-le acestora că dacă vor preda armele și vor înceta atacul pot primi sume de bani și amnistia totală.

Oferta pe care Ministerul Apărării din Ucraina le-a făcut-o soldaților ruși

Ministerul Apărării din Ucraina le-a cerut soldaților ruși să depună armele și să se predea, iar în schimb, aceștia vor primi amnistie completă și 5 milioane de ruble. În plus, ministrul Apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov, a dat asigurări că soldații vor avea parte de protecție și că vor putea comunica cu familiile lor, lucru care deja se întâmplă în cazul celor care au fost capturați.

„Le dăm șansa soldaților ruși să facă o alegere: să moară într-un război nedrept sau o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație. Dacă își depun armele și se predau de bunăvoie. Fondurile pentru sprijinirea acestei campanii sunt strânse de liderii industriei IT globale. Invităm armata rusă să înceapă o nouă viață. Oricine refuză să fie ocupaționist va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupaționistului- nu va fi milă! Trăiască Ucraina! Mă refer la soldați și ofițeri ruși.

Ai fost aruncat pe pământul nostru pentru a ucide și a fi ucis. Aceia dintre voi care nu vor să devină criminali sau să fie uciși, pot fi salvați. Nu urmați ordinele criminale ale celor care v-au mințit ani de zile despre Ucraina și poporul ucrainean. Vă garantăm o amnistie completă și o compensație bănească dacă depuneți armele în mod voluntar. Ucraina este o țară civilizată. Toți soldații luați prizonieri sunt în siguranță, sunt ajutați.
Ei comunică deja cu cei dragi. Ai șansa să începi o nouă viață. Luați o decizie. Ieși fără armă, cu steag alb. Spune cuvântul de cod – „milion”. Rămâi în viață. Îmbrățișează-i pe cei dragi. Pentru cei care continuă să acționeze ca ocupaționiști – nu va fi milă pentru voi”,
este mesajul pe care l-a transmis ministrul Apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov pe facebook. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Toate țările care vor ajuta Ucraina cu arme și combustibil vor avea de suferit! Avertismentul făcut de Ministerul de Externe al Rusiei

Soldații ruși care au fost capturați de armata ucraineană au mărturisit că nu li s-a dezvăluit scopul misiunii, unii dintre ei crezând că vor lua parte doar la exerciții militare. 

Ministrul Apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov, le-a explicat soldaților ruși că acum au șansa de a începe o nouă viață dacă renunță la război și se predau.

Pentru cei care vor continua să atace Ucraina, ministrul Apărării din Ucraina a fost foarte ferm și a spus că nu va exista milă. 

Citeste si: Iohannis susține aderarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei la UE: "Locul lor e în familia europeană"

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.