Războiul Rusia - Ucraina - Zelenski se adăpostește într-un buncăr. Reacția președintelui ucrainean când a aflat că e bombardat un monument al Holocaustului din Kiev: "Asta e Rusia"

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 02 dec 2022, 01:45

Volodimir Zelenski a dat un interviu pentru CNN și Reuters

Sursa: captura TV TVR 1

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se adăpostește într-un buncăr. El a mărturisit că nu și-a mai văzut familia de câteva zile.

Volodimir Zelenski a dezvăluit că nu face decât să muncească în aceste zile, dormind puțin. 

Zelenski le-a acordat un scurt interviu celor de la CNN și Reuters, apărând în tricou și nebărbierit. El a spus că nu poate să-și vadă familia și că ultima oară când a văzut-o a fost în urmă cu trei zile, la mijlocul începutului acestui război.

În timp ce acorda interviul Zelenski a fost informat că Memorialul Holocaustului din Kiev, Babyn Yar, a fost bombardat.

"Asta e Rusia. Felicitările mele", a spus Zelenski.

Războiul Rusia- Ucraina- Zelenski se adăpostește într-un buncăr

Președintele Ucrainei a fost de acord ca o echipă de negociatori să încerce să aducă pacea în Ucraina. Iată ce dialog a avut Zelenski cu corespondentul CNN Matthew Chance:

Matthew Chance: V-ați trimis delegația să se întâlnească cu rușii pentru negocieri

Volodimir Zelenski: Da...

Matthew Chance: Întâlnirea a avut vreun rezultat substanțial? Există vreo speranță (n.r.: de pace) în timp ce toată lumea e cu ochii pe demersurile diplomatice? 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Volodimir Zelenski: Ei au decis să poarte discuţii despre această situaţie, lucru cu care am fost şi eu de acord pentru că, în primul rând, toată lumea trebuie să se oprească să mai lupte, ca să ajungem din nou în acel punct în care am fost acum cinci-şase zile. Cred că există anumiţi primi paşi care se pot face şi dacă se realizează asta e un moment foarte important.

Dacă se va face acest lucru și dacă şi cealaltă parte e pregătită, înseamnă că sunt pregătite pentru pace. Dacă nu sunt pregătite, înseamnă doar că pierdem timpul

Volodimir Zelenski: Și credeți că vă pierdeți timpul sau credeți că ei sunt pregătiți? 

Volodimir Zelenski: Vom vedea.

Citeste si: LIVE UPDATE A șasea zi de război. Turnul televiziunii din Kiev, ținta rachetelor rusești

Și Putin s-ar afla într-un buncăr!

Vadim Denisenko, consilier în Ministerul de Interne de la Kiev, susţine că există dovezi că  Vladimir Putin  s-ar afla într-un buncăr din Ural. Denisenko susține că Putin este acolo de când a declanșat războiul în Ucraina.

„Putin se află în buncărul său din Ural pentru a cincea zi consecutiv.  Este o certitudine 100%.

Acest lucru este confirmat atât de colegi de-ai noștri ruși – analiști, jurnaliști etc., cât și de anumite informații de la unele instituţii”, a declarat Vadim Denisenko.

Denisenko susține că Putin s-ar teme de anturajul său în această perioadă.  „Ultimii doi ani i-a petrecut într-un buncăr pentru că îi era frică să nu fie infectat cu mortalul coronavirus. Acum are o nouă paranoia.  Realizând că aventura cu războiul ucrainean nu îi mai merge, Putin, fiind un paranoic, începe să se ascundă și să se teamă de absolut tot”, a mai afirmat consilierul din Ministerul de Interne ucrainean.

Citeste si: LIVE UPDATE A șaptea zi de război. Mai mulți parașutiști ruși au aterizat în Harkov. Au fost bombardate case, școli și spitale