Klaus Iohannis a discutat la telefon cu preşedintele Emmanuel Macron. Ajutor important pentru România venit din partea Franței

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 02 dec 2022, 02:20

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron 

Sursa: facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a avut o discuție telefonică cu Emmanuel Macron în cursul serii de marți. Șeful statului a dezvăluit ce i-a comunicat președintelui francez.

În contextul izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina, România, stat membru NATO, a primit sprijin important din partea aliaților, devenind o prioritate consolidarea Flancului Estic. Astfel, președintele Klaus Iohannis a ținut să îi mulțumească lui Emmanuel Macron pentru sprijinul acordat României în ultimele zile.

Ce au discutat la telefon Klaus Iohannis și Emmanuel Macron?

Într-o postare pe contul de twitter, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o conversație cu președintele francez Emmanuel Macron.

În timpul discuției, Klaus Iohannis i-a mulțumit președintelui Macron pentru că a trimis mai mulți militari francezi în România, contribuind astfel la consolidarea Flancului Estic. 

„Am avut în această seară o convorbire telefonică cu preşedintele Emmanuel Macron, căruia i-am mulţumit pentru prezenţa militarilor francezi, care tocmai au sosit în România. Consolidarea Flancului Estic este sprijinită de Franţa, partenerul nostru strategic. Împreună suntem mai puternici”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

De la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, între șefii statelor membre NATO au avut loc în mod constant discuții pentru a gestiona această criză. Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit de mai multe ori atât cu Vladimir Putin, cât și cu Volodimir Zelenski, încercând să găsească o cale prin care să se ajungă la pace, iar atacurile din Ucraina să fie oprite.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: LIVE UPDATE A șaptea zi de război. Ministrul de Externe al Ucrainei: „Putin duce un război cu copiii. Și-au petrecut noaptea în spatele gratiilor în Moscova”

Mai mulți militari francezi au ajuns în România 

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că 135 de militari francezi și mai multe mijloace tehnice au ajuns în România, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Aceștia se vor alătura celorlalți militari sosiți în ultimele zile. 

„Sosirea în România a militarilor din cadrul Forței de Răspuns a NATO. Încă 135 de militari francezi și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiți în ultimele

zile în România.

Militarii au fost întâmpinați de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, și de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud- Est, generalul- maior Cristian Dan.

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord- Atlantic din 25 februarie 2022.

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale. 

Citeste si: Războiul Rusia- Ucraina- Zelenski se adăpostește într-un buncăr. Reacția președintelui ucrainean când a aflat că e bombardat un monument al Holocaustului din Kiev: "Asta e Rusia"

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.