Zbor de antrenament pentru avionul armatei SUA construit pentru a fi folosit în cazul unui război nucelar. Cât a durat misiunea

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 02 dec 2022, 04:15

„Avionul Apocalipsei”, zbor de antrenament de 4 ore 

Sursa: unsplash

După ce Vladimir Putin a ordonat plasarea în stare de luptă a forţelor nucleare ruse, un avion al armatei SUA, folosit doar în cazul unui război nucelar, a efectuat un zbor de antrenament.

Un avion al armatei SUA, cunoscut sub denumirea de „avion al Apocalipsei”, a efectuat un zbor de antrenament la scurt timp după ce Vladimir Putin a anunțat că dorește ca forţele nucleare ruse să fie puse în stare de luptă. 

Misiune de antrenament de patru ore pentru „avionul Apocalipsei”

Armata SUA deține un avion numit „avion al Apocalipsei”, construit special pentru a fi folosit în cazul declanșării unui război nuclear. Rolul acestuia este de a fi un centru de comandă din aer în cazul unui astfel de conflict.

Pe fondul războiului izbucnit între Rusia și Ucraina, Vladimir Putin a cerut plasarea în stare de luptă a forţelor nucleare ruse. După ce a făcut public acest lucru, „avionul Apocalipsei” ar fi efectuat un zbor de antrenament de patru ore, potrivit inews.co.uk, citat de adevarul.ro.

Cu toate acestea, SUA a declarat în repetate rânduri că această amenințare este strategia președintelui Vladimir Putin de a induce panică și că, de fapt, nu ar exista un risc atât de ridicat ca președintele rus să declanșeze un război nuclear.

Citeste si: Cum va plăti Vladimir Putin pentru războiul împotriva Ucrainei? Ce pedeapsă riscă președintele rus

Ce este „avionul Apocalipsei”?

Acest „avion al Apocalipsei” poate fi utilizat ca post de comandă aeriană în cazul unui război nuclear, dar și în situația în care se produce un dezastru sau un conflict care ar putea amenința infrastructura militară și guvernamentală cheie.

Avionul Boeing 747, modificat, a fost urmărit de site-urile care monitorizează zborurilor militare. Acesta a decolat de la baza aeriană din Nebraska, împreună cu alte avioane folosite pentru a urmări rachetele balistice.

Aceste avioane le permit celor care conduc operațiunile să emită comenzi din aer. Ele conțin mecanisme de apărare, rezistă la impulsuri electromagnetice, iar pentru navigare sunt folosite instrumente de zbor analogice tradiționale, astfel încât acestea să nu poată fi atacate din punct de vedere cibernetic, potrivit wikipedia.org.

SUA este de părere că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește un posibil război nuclear. Întrebat dacă va izbucni un astfel de război, Joe Biden a spus categoric că nu, motiv pentru care SUA nu a schimbat nivelul stării de alertă.   

Citeste si: Mesajul soției lui Volodimir Zelenski, Olena, pentru ucraineni

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.