Vladimir Putin ar fi arestat câțiva copii la Moscova pentru că se împotriveau războiului. Ce mesaj a transmis ministrul ucrainean de Externe

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 dec 2022, 06:05

Vladimir Putin ar fi arestat câțiva copii la Moscova pentru că se împotriveau războiului. Ce mesaj a transmis ministrul ucrainean de Externe

Sursa: Facebook Dmytro Kuleba/Pixabay - colaj KANAL D

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, spune că cinci copii cu vârste de până la 7 - 11 ani au fost arestați în Moscova pentru că au protestat împotriva războiului, afișând mesajul „Nu războiului!”.

Putin duce un război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele au lovit grădinițe și orfelinate, și în Rusia. David și Sofia, în vârstă de 7 ani, Matvei, 9 ani, Goșa și Liza, în vârstă de 11 ani, au petrecut noaptea asta în spatele gratiilor în Moscova pentru afișele cu <Nu războiului>. Atât de speriat este omul”, a transmis ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, pe Twitter.

Cinci copii cu vârste cuprinse între 7- 11 ani au fost închiși după gratii în Moscova de către Vladimir Putin pentru că protestau împotriva războiului

Pozele cu copiii au fost inițial postate de Alexandra Arkhipova. Aceasta a scris că cei mici ar fi fost preluați de o dubă a poliției după ce au încercat să pună flori la ambasada Ucrainei din Moscova.

Postarea despre presupusa arestare a copiilor a devenit virală marți pe Facebook. Mesajul femeii este în rusă și în engleză. Evenimentele descrise de aceasta ar fi avut loc cu două femei din Moscova și cei cinci copii ai lor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Există riscul să se scumpească gazul dupa invazia Rusiei în Ucraina? La ce să ne așteptăm în perioada următoare

În momentul în care cei mici au încercat să protesteze, forțele de ordine au reținut copiii.

O grădiniță din Ohtirka, Ucraina a fost bombardată vineri

O grădiniță din Ohtirka a fost bombardată vineri, spun mai mulți oficiali publici.

Primarul Pavel Kuzmenko a declarat că bombardamentul a fost făcut cu un sistem rusesc de rachete și a rănit mai mulți copii. Acând în vedere gravitatea atacului, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a acuzat Federația Rusă de „crime de război”.

Citeste si: Volodimir Zelenski a prevestit ceea ce avea să se întâmple în Ucraina. Replica folosită într-un spectacol din anul 2001, la care a fost prezent și Vladimir Putin: „Mă adresez omului de care depinde soarta întregii Ucraine”

De asemenea, a fost atacat și un orfelinat, despre care a vorbit Ludmila Denisova, ombudsmanul Radei Supreme pentru Drepturile Omului. 

„Ca urmare a bombardamentelor grele asupra unui orfelinat din orașul Vorzel din regiunea Kiev, 51 de copii sunt în prezent în pericol, dintre care 3 au probleme grave de sănătate, iar 15 sunt sugari. Două clădiri ale instituției au fost avariate” a declarat aceasta.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.