”Căutat, viu sau mort”: Un oligarh rus promite o recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea lui Putin

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 02 dec 2022, 10:05

Vladimir Putin

Sursa: PixaBay

Un oligarh rus a promis o recompensă de 1 milion de dolari ofițerului sau ofițerilor care l-ar aresta pe Putin.

”Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca și criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris oligarhul rus Alex Konanikin pe LinkedIn, potrivit Jerusalem Post.

”Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi. 

În calitate de etnic rus și cetățean rus, văd că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a transmis omul de afaceri rus.

În postarea în care anunță recompensa de 1 milion de dolari pentru cel sau cei care îl arestează pe Putin, antreprenorul rus a publicat o fotografie cu liderul de la Kremlin, însoțită de textul ”Căutat: viu sau mort.

Vladimir Putin, pentru crime în masă”.
 

Alex Konanikin s-a îmbogățit de tânăr, imediat după căderea Uniunii Sovietice. La numai 25 de ani deținea deja peste 100 de firme. Companiile sale erau evaluate până în anul 1992 deja la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Citeste si: Mesaj important de la Rusia pentru România! Este sau nu țara noastră în pericol. Anunțul făcut de ambasadorul rus la București

Președintele Ucrainei îl acuză pe Putin de crime de război

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a acuzat pe liderul rus Vladimir Putin că a comis crime de război în Ucraina.

 

„Astăzi, forțele ruse au tras cu brutalitate asupra Harkovului din artileria cu reacție. Este clar o crimă de război (…) Harkov este un oraș pașnic, există zone rezidențiale pașnice, fără facilități militare.

Zeci de relatări ale martorilor oculari demonstrează că aceasta nu a fost un accident, ci distrugerea deliberată a oamenilor: rușii știau unde trag (…) Cu siguranță va exista un tribunal internațional pentru această crimă – este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni în lume nu vă va ierta că ați ucis oameni pașnici ucraineni”, a declarat Volodimir Zelenski într-un discurs pe care l-a ținut luni noaptea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fostul campion mondial de șah rus Garry Kasparov, cunoscut ca opozant al regimului lui Putin, a susținut că liderul de la Kremlin va dezlănțui un atac în care nu va mai ține cont de nimic asupra Ucrainei.

"Acum, când planul inițial al lui Putin de a cuceri Kievul rapid, cu armata ucraineană distrusă și cu Zelensky fugind din țară, a picat, Putin va ridica orice restricție de atac, ca să ia capitala cu orice preț.

Bineînțeles că nu s-au sinchisit de victimele în rândul civililor nici înainte, dar nu căutau să îi atace. Acum nu vor mai ține la precizie, vor vrea doar distrugere și teroare. Lui Putin nu îi pasă de „imaginea sa” în fața lumii sau a rușilor și ucrainienilor, fiindcă nimeni nu-l poate face să plătească.

Ce diferența va fi pentru el că sunt 1000, 10.000 sau 100.000 de morți. E în continuare la putere? E bogat în continuare? Aceasta capacitate de a acționa din egoism pur e o superputere a autocraților. Oamenii normali nu pot face asta", scria Kasparov.

Citeste si: Răspunsul halucinant al unui soldat rus dat tatălui său, după ce a fost luat prizonier în Ucraina: "Tată, ne-au întins o capcană"

 

  

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.