De câte avioane de vânătoare MiG-21 LanceR mai dispune România. Câte s-au prăbușit până acum

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 03 dec 2022, 02:45

Avioane MiG 21 LanceR Revista Forţelor Aeriene 

Sursa: Facebook

Prăbușirea avionului de vânătoare MiG-21 LanceR a fost un eveniment tragic care a atras atenția opiniei publice din România.

În contextul prăbușirii avionului, o întrebare legitimă apare acum: câte avioane de vânătoare MiG-21 LanceR mai are România și câte s-au prăbușit până acum. Totodată, e important de aflat câte sunt vechi și câte sunt în stare perfectă de funcționare. 

Iată răspunsurile la toate aceste întrebări.

De câte avioane de vânătoare MiG-21 LanceR mai dispune România

România mai are în prezent, operaționale, mai puțin de două escadrile complete de avioane de vânătoare MiG-21 LanceR, informează Hotnews.ro. La flota de avioane de vânătoare pe care o mai deține România se

adaugă cele 17 avioane F-16 intrate recent în dotare, care vor fi folosite pentru misiunile României de poliție aeriană și de luptă.

Deci numărul de avioane de vânătoare MiG-21 LanceR, operative, pe care le deține România ar fi de circa 25 de avioane după prăbușirea din 2 martie a avionului MiG-21 LanceR în județul Constanța. Și un elicopter militar trimis să caute avionul prăbușit s-a prăbușit la rândul său. 

Pe lângă aceste avioane de vânătoare, care sunt, să recunoaștem, puține, România mai are câteva avioane de vânătoare vechi, de peste 40 de ani, care au fost modernizate între anii 19997 și 2002. Deși acestea sunt uzate moral ne vom mai baza pe ele încă vreo 2-3 ani, mai notează sursa citată.

Din anul 1994 până în prezent, în afară de avionul MiG-21 Lancer prăbușit în județul Constanța, alte 19 aeronave de tip MiG-21 LanceR s-au prăbușit.

Citeste si: Cine sunt cei 7 militari care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de lângă baza militară Mihail Kogălniceanu

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un MiG-21 și un elicopter militar s-au prăbușit în Dobrogea. Pilotul avionului și 7 militari din elicopter au murit

Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit, miercuri seara, după ce a decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei. Un elicopter IAR 330-Puma trimis într-o misiune de salvare-căutare s-a prăbuşit și el în timpul acestei misiuni.

Bilanțul catastrofei aeriene produse în România miercuri, 2 februarie 2022 este de 8 morți, și anume pilotul avionului de vânătoare și cei 7 militari trimiși cu elicopterul IAR 330-Puma în misiunea de salvare-căutare.

„În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă spre familiile îndoliate și greu încercate de această pierdere dramatică. Le transmit condoleanțe și multă putere în aceste clipe dureroase!”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis, după accidentele aeriene.

"Sunt profund îndurerat de tragicul sfârșit al militarilor români care au pierit în această seară, în Dobrogea. Sunt alături de familiile îndoliate, cărora le transmit întreaga mea compasiune și condoleanțe pentru pierderea suferită. Vom păstra vie memoria celor căzuți în misiunile de apărare a României, care și-au pus datoria față de țară înaintea propriei vieți. Dumnezeu să îi aibă în paza Sa!", a scris și premierul Nicolae Ciucă pe Facebook, după accidentele aeriene tragice în care au fost implicate avionul MiG-21 LanceR și elicopterul IAR 330-Puma.

Citeste si: Ultimele imagini înainte de prăbușirea MiG-ului. Ce se poate observa pe camerele de supraveghere

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.