Este Ovidiu Lipan Țăndărică cel mai bun baterist român din istorie? Artistul a răspuns el însuși la această întrebare

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 04 dec 2022, 08:55

Ovidiu Lipan Țăndărică

Moderatoarea Denise Rifai l-a întrebat pe Ovidiu Lipan Țăndărică dacă este cel mai bun baterist român.

Extrem de modest, Ovidiu Lipan Țăndărică a spus că nu poate să spună așa ceva.

"Nu, niciodată. E foarte greu să spui așa ceva. Pentru perioada aia am venit cu lucruri noi, cântam o muzică specială pentru acele vremuri, jazz-rock, cu aranjamente speciale.

La 16 ani am venit cu două tobe mari, cu un set de tobe, la primul festival de rock din România.

După aceea am luat premiu, eu Nancy (n.r.: Nancy Brandes, fondator al trupei Roșu și Negru). Nu aș spune asta cu cel mai bun, asta cu cel mai bun e ceva relativ", a spus Ovidiu Lipan Țăndărică la "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Tatăl lui Ovidiu Lipan Țăndărică își dorea ca el să ajungă medic legist, iar faptul că se axa pe muzică l-a făcut pe părintele artistului să îi aplice și o palmă.

Ambiția lui Ovidiu Lipan, poreclit "Țăndărică" fiindcă făcea bețele țăndări, a fost să îi demonstreze tatălui său că se poate întreține din muzică.

Citeste si: 40 de întrebări cu Denise Rifai. Cele mai memorabile ediții pe care să le revezi

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este Ovidiu Lipan Țăndărică cel mai bun baterist român din istorie?

Ovidiu Lipan, "Țăndărică", se află la o vârstă venerabilă, 69 de ani. Pe 31 ianuarie 2023 va împlini 70 de ani.

A cântat mai întâi cu Roșu și Negru, iar ulterior, din 1975, cu Phoenix. A și fugit din țară în 1977 alături de Phoenix.

Aveam vreo 13- 14 ani și aveam o tobiță cu care repetam.

Prima palmă pe care a primit-o atunci a fost. El voia să fac Medicină.(...) Eu i-am spus atunci ”Pentru că mi-ai dat palma asta acum o să-ți demonstrez că eu cu instrumentul ăsta o să-mi fac drumul meu în viață”. Eram atât de pasionat de muzică încât nu mai vedeam nimic în jurul meu ”, mărturisea Ovidiu Lipan Țăndărică la TV.

„Ceva a ars mai puternic în mine să demonstreaz că ce am ales să fac în viață m-a propulsat și că asta a fost menirea mea.

Dumnezeu a spus ”Tu trebuie să faci asta””, a subliniat Ovidiu Lipan Țăndărică.

Ovidiu Lipan Țăndărică a debutat în muzică de la o vârstă fragedă, numai 13 ani, alături de Roșu și Negru, fiind supranumit "copilul teribil al rock-ului românesc". Are o carieră ce se apropie de 6 decenii, cântând neîncetat de atunci, în diverse forme. Are și numeroase albume solo.

Citeste si: Ovidiu Lipan Țăndărică, invitat duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.