Alertă la nivel național! Franța a activat celula de criză nucleară după incendiul de la Zaporojie

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 04 iul 2022, 16:47

Alertă la nivel național! Franța a activat celula de criză nucleară după incendiul de la Zaporojie

Sursa: Facebook Emmanuel Macron

După incendiul de la centrala nucleară de la Zaporojie, Franța ia măsuri serioase. A fost activată celula de criză nucleară.

Tensiunile ating cote maxime la nivel european, după ce trupele rusești au bombardat centrala nucleară de la Zaporojie și au capturat-o. Ca urmare a celor întâmplate, Franța a luat măsuri dure. A fost activată celula de criză nucleară.

Alertă la nivel național! Franța a activat celula de criză nucleară după incendiul de la Zaporojie

Teama s-a instaurat la nivel european după incendiul de la centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina.

Ministrul Energiei, Barbara Pompili, a anunțat că Franța și-a activat celula de criză din cadrul Autorităţii pentru Siguranţa Nucleară (ANS), scrie Reuters, citat de capital.ro.

Decizia Franței a venit după ce, potrivit autorităților locale ucrainene, joi noapte a avut loc un incendiu la una dintre clădirile centralei de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa.

După o oră, echipele de intervenție au anunțat că au reușit să stingă incendiul.

Forțele militare ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din sud-estul Ucrainei, au anunțat vineri autoritățile locale.

Citeste si: LIVE UPDATE A noua zi de război. Secretarul general al NATO: „Zilele următoare ar putea fi și mai rele, iar securitatea europeană se confruntă cu amenințarea unui conflict pentru anii care vin”

Care este situația în România

România se află în afara oricărui pericol și nu sunt motive de îngrijorare. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, într-o postare de Facebook, că autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile realizate vineri dimineața arată niveluri normale de radiații, după atacul de la centrala din Ucraina.

”În prezent, autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută. Conform măsurătorilor efectuate astăzi se înregistrează niveluri normale de radiații după ce centrala nucleară din Zaporijjia din sud-estul Ucrainei a fost atacată de forțele armate ruse”, a

scris el.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acesta a mai precizat că oamenii nu sunt în pericol, amintind faptul că Agenția pentru Protecția Mediului măsoară radioactivitatea 24/24.

„Nu există nici un pericol pentru populația din România”, a mai scris vineri dimineața pe Facebook Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Citeste si: Jens Stoltenberg, despre posibilitatea ca NATO să trimită trupe în Ucraina: „Zilele următoare ar putea fi și mai rele”