Când se termină războiul din Ucraina. Anunţul făcut de unul dintre cei mai buni analişti

Autor: Marina Ionescu

Michael Kofman, unul din cei mai buni analiști ai războiului din Ucraina, susține că în cel mult trei săptămâni conflictul se va termina.

Michael Kofman, unul dintre cei mai buni analişti ai războiului din Ucraina, a anunţat că în cel mult trei săptămâni conflictul dintre Rusia şi Ucraina se va încheia.

Citeste si: Ce trebuie să facem în cazul unui atac nuclear. Este bine sau nu să luăm pastile cu iod?

Când se termină războiul din Ucraina

Așadar, Michael Kofman susţine că este posibil să urmeze o încetare temporară a focului de ambele părți, timp în care cele două armate să se reorganizeze și să se reaprovizioneze sau chiar să se ajungă la o înțelegere, potrivit  ziare.com.  

„Încerc să nu fac prea multe predicții. Cred că, având în vedere toate problemele din campania rusă, presupunerile delirante, un concept de operațiuni imposibil de realizat, slab pregătiți pentru un război susținut ca acesta, îi mai acord (armatei ruse – n.r.)

cel mult trei săptămâni înainte să devină o forță epuizată”,
a scris Michael Kofman pe contul său de Twitter.

Citeste si: Suma pe care ar putea să o primească un soldat voluntar în România. Ce prevede cel mai nou proiect al MApN

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Joi, 3 martie, jurnaliștii de la BBC au publicat mai multe scenarii care ar putea duce la încheierea războiului Rusia-Ucraina.

Aceștia au luat în calcul asasinarea lui Vladimir Zelenski sau înlăturarea de la putere a lui Putin.

Luni, martie, va avea loc a treia rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina, deoarece cele două runde de negocieri anterioare nu au avut prea multe rezultate, potrivit RomâniaTV.

Prima rundă de negocieri dintre cele două părți a avut loc luni, 28 februarie, dar ucrainenii și rușii s-au ridicat de la masă, după cinci ore, fără să ajungă la vreo înţelegere.

A doua rundă de negocieri avut loc joi seara, 3 martie, când Rusia și Ucraina au decis să creeze coridoare umanitare pentru evacuarea civililor și o posibilă încetare temporară a focului. De asemenea, au ajuns la o înțelegere cu privire la livrarea de medicamente și alimente în locurile în care se desfăşoară cele mai intense lupte.