Din toamnă, România va folosi gaz lichefiat american, ca alternativă la gazul rusesc, spune Nicolae Ciucă

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 07 dec 2022, 02:00

România va folosi, din toamnă, gaz lichefiat american, alternativă pentru gazul rusesc, a anunțat Nicolae Ciucă

Sursa: Facebook Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică seară că România va folosi din toamnă gaz lichefiat din SUA, ca alternativă la gazul rusesc.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România a găsit o alternativă pentru gaznul rusesc. Din toamnă, România va putea folosi gaz lichefiat american.

Nicolae Ciucă a găsit o nouă alternativa la gazele rusești: ”Din toamnă vom folosi gaz american”

”În toamna acestui an, cel mai târziu la finele acestui an. Vă pot spune că premierul Greciei și cel al Bulgariei săptămânal au discuții pentru acest interconector.

Este nu numai pentru noi, ci este vorba despre proiectele viitoare și importanța lui în circuitul gazelor, atât pe coridorul vertical, cât și pe coridorul pe care noi deja l-am realizat prin infrastructura BRUA, care poate să ducă gaz în centrul și estul Europei”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre momentul în care România va putea extrage gaz din Marea Neagră, Ciucă a anunțat că legea offshore urmează să intre în Parlament, și a precizat că: ”nu este vorba de mai mult de o lună, maxim două”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Adio, mască de protecție în aer liber! Restricțiile care ar urma să fie ridicate în următoarea perioadă

Premierul României a confirmat că discuțiile, la acest moment, pe legea offshore, este cu 60% din venituri către statul român, iar 40% către celelalte părți: „Este win-win.(..) Cifrele sunt cele pe care le-aţi spus dumneavoastră”, a adăugat el. 

”Cei care trebuie să fie mulţumiţi sunt cei care susţin şi argumentează proiectul, nu mă pricep la energie şi nu pot să spun dacă este nevoie să fiu eu mulţumit.

Trebuie să fie o lege care să asigure trecerea la exploatarea gazelor, iar România să fie beneficiarulul acestui proiect”, a mai afimat premierul.

Citeste si: Rusia amenință spațiul aerian al României! Nicolae Ciucă: „Degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică”