Ce se întâmplă cu obligativitatea măștii de protecție în școli de mâine! Anunțul oficial făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 dec 2022, 07:05

Ce se întâmplă cu obligativitatea măștii de protecție în școli de mâine! Anunțul oficial făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sursa: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat oficial dacă masca de protecție sanitară va rămâne sau nu obligatorie în școli, după ce România va ieși din starea de alertă de mâine, 9 martie 2022.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat dacă masca de protecție va mai fi obligatorie în școli, după ridicarea stării de alertă din România de mâine.

Ce se întâmplă cu masca de protecție obligatorie în școli după ridicarea stării de alertă din România

România revine ușor-ușor la normalitate, astfel că de mâine, 9 martie 2022, se ridică starea de alertă din România.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat dacă masca de protecție va mai fi sau nu obligatorie pentru elevi.

Citeste si: Ce se întâmplă cu școlile și universitățile după ridicare stării de alertă: „Se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așadar, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii nu vor mai fi obligați să poarte măștile de protecție sanitară, de mâine, la școală. Totuși, masca încă este recomandată, având în vedere că virusul COVID-19 nu a dispărut de tot, dar fiecare poate decide dacă să o poarte sau nu. 

Începând de mâine, 9 martie 2022, elevii revin în bănci fără niciun fel de restricții anti-COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat și că examenele și cursurile nu se vor mai face și susține online. 

Citeste si: Se introduce starea de criză în România. Cum se pregătește Guvernul să ne apere țara în contextul războiului ruso-ucrainean

De doi ani, elevii și studenții au fost nevoiți să facă orele online. Din fericire, pentru că starea de alertă se va ridica de mâine în România, elevii și studenții pot reveni în băncile școlilor și universităților fără să mai fie limitați de restricțiile anti-COVID-19.