Estul și centrul Ucrainei, bombardate intens de armata rusă! Clipe de coșmar pentru cetățenii ucraineni: „Bombardamentele cu arme grele nu se opresc zi sau noapte”

Autor: Lavinia Medrea

Estul și centrul Ucrainei, bombardate intens de armata rusă! Clipe de coșmar pentru cetățenii ucraineni: „Bombardamentele cu arme grele nu se opresc zi sau noapte”

Sursa: Unsplash

Ucraina este bombardată din ce în ce mai intens de către armata rusă. Este a 13-a zi de război, iar suburbiile Kievului, estul și centrul Ucrainei au fost atacate neîncetat.

Rachetele armatei ruse au distrus în ultimele ore orașele din estul şi centrul Ucrainei, transmit oficialii ucraineni. Bombardamente puternice au fost raportate şi în suburbiile Kievului.

Estul și centrul Ucrainei, aproape distruse de bombardamentele armatei ruse

Avioanele rusești au bombardat noaptea trecută mai multe orașe din estul și centrul Ucrainei, au transmis oficialii ucraineni. Bombardamente au avut loc şi în suburbiile capitalei Kiev, iar trupurile neînsuflețite ale oamenilor au rămas pe străzile oraşelor.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 13 de război. Volodimir Zelenski: „NATO nu este pregătită să accepte Ucraina”

În Sumi și Okhtyrka, în estul Kievului, aproape de granița cu Rusia, au fost lansate bombe peste clădiri rezidențiale care au cevastat o centrală electrică, a transmis liderul regional Dmytro Jivitski. Există morți și răniți, dar liderul nu a precizat un număr exact.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bombele au țintit și depozitele de petrol din Jytomyr și orașul vecin Cerniakhiv, situat la vest de Kiev.

În Bucha, o suburbie a Kievului, a fost raportat un foc puternic de artilerie, potrivit primarului.

Citeste si: România iese din starea de alertă. Alexandru Rafila: „Dispar toate restricțiile” Masca nu mai este obligatorie în interior și în exterior, dispare certificatul verde, iar formularul PLF nu va mai fi necesar

„Nu putem nici măcar să adunăm cadavrele pentru că bombardamentele cu arme grele nu se opresc zi sau noapte”, a declarat primarul Anatol Fedoruk.

„Câinii sfâşie cadavrele pe străzile orașului. Este un coșmar.”

Guvernul ucrainean solicită deschiderea coridoarelor umanitare pentru a permite oamenilor să iasă în siguranță din Sumi, Jytomyr, Harkiv, Mariupol și suburbiile Kievului, inclusiv Bucha.