Când ajunge Kamala Harris în România și de ce

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 09 mar 2022, 12:14

Kamala Harris

Sursa: Facebook Kamala Harris

Kamala Harris, vicepreședintele SUA, vine în România. Ea va face o vizită în țara noastră și în Polonia.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, este așteptată astăzi în România, ea urmând să meargă și în Polonia.

Vizita Kamalei Harris în România și Polonia are loc în contextul războiului Rusia-Ucraina. Kamala Harris va transmite un mesaj de solidaritate pentru aliații NATO de pe flancul estic. Cu siguranță va fi discutat cu oficialii români modul în care NATO își va spori puterea în flancul estic.

Despre vizita vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, în România și Polonia în perioada 9-11 martie 2022 a vorbit și purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, confirmând vizita.

„(n.r.: Kamala Harris) va merge acolo pentru a demonstra sprijinul SUA pentru munca aliaților și partenerilor noștri. Va discuta despre ajutorul pe care îl acordăm poporului ucrainean. Faptul că va fi acolo cred că transmite un mesaj puternic. Vicepreședintele SUA se va întâlni cu mulți dintre partenerii noștri de pe flancul estic, aliați NATO, și va transmite angajamentul nostru de a lucra în perfectă sincronizare cu ei și de a continua să le sprijinim eforturile din regiune”, a declarat Jen Psaki.

Citeste si: Directorul CIA, previziuni sumbre pentru Ucraina. Vladimir Putin va distruge tot, fără să țină cont de victimele civile

Când ajunge Kamala Harris în România și de ce

Casa Albă confirma vizitei Kamala Harris în România pe 4 martie. 

„Vizita sa va demonstra puterea și unitatea alianței NATO și sprijinul Statelore Unite pentru aliații de pe flancul estic al NATO în fața agresiunii ruse.

Va sublinia, de asemenea, eforturile noastre colective pentru sprijinirea poporului ucrainean. În timpul întâlnirilor sale cu liderii polonezi și români, vicepreședinta va consolida coordonarea noastră strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată și nejustificată”, transmitea Casa Albă.

După luni de zile în care a masat aproape 200.000 de soldați la granița cu Ucraina și a trimis echipament militar acolo, Vladimir Putin a luat decizia de a ataca Ucraina.

Anterior Statele Unite informau că o invazie a Rusiei în Ucraina este iminentă.

Vladimir Putin a anunțat că inițiază o "operațiune militară" în Ucraina cu scopul de a "demilitariza" și "denazifica" această țară. Președinte al Ucrainei este Volodimir Zelenski, care este evreu. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Mă adresez către cetățenii ruși ca cetățean al Ucrainei. Ne despart 2000 de kilometri de graniță. La graniță sunt aproape 200.000 de soldați. Despre ce se poate întâmpla, vorbește tot continentul.

Vi se spune că acest foc va aduce libertate poporului ucrainean, dar poporul este liber, își ține minte istoria și își construiește viitorul. Vi se spune că suntem naziști, dar poate susține nazismul un popor care a pierdut în lupta cu nazismul 8 milioane de oameni? Cum pot fi eu nazist? Bunicul meu a luptat pentru Armata Roșie.

Vrem să ne construim singuri istoria, pașnic, cinstit. Vi s-a spus că voi ordona să să se împuște în Donbas. În Lungask, locul unde stă mama celui mai bun prieten al meu.

Este pământul nostru, istoria noastră. Mulți dintre voi ați fost în Ucraina, aveți prieteni aici, ați învățat aici, știți caracterul nostru.Poporul ucrainean vrea pace. Și autoritățile vor pace. Nu suntem singuri, ne susțin multe țări, pentru că discuția este despre pace, despre drept internațional, dreptul fiecărui om, fără amenințări.

Dacă vor încerca să ia viața copiilor noștri, ne vom apăra. Oamenii pierd bani, reputație, libertatea, dar cel mai important, îi pierd pe cei dragi. Vi se spune că Ucraina poate fi o amenințare pentru Rusia, dar nu a fost, nu e și nici nu va fi. Siguranța Ucrainei este legată de siguranța vecinilor noștri.

 

ăzboiul vă dezice de garanții pe toți, nimeni nu va mai avea garanții de securitate. Nu avem nevoie de război, nici rece, nici fierbinte, nici hibrid. Dar dacă vor încerca să ne ia libertatea, viața noastră, viață copiilor, ne vom apăra. Dacă ne atacați, ne veți vedea fețele, nu spatele. În război oamenii îi pierd pe cei dragi. Un război înseamă, sânge, noroi și morți, zeci de mii de morți", le transmitea Volodimir Zelenski cetățenilor ruși chiar înainte ca Putin să decidă invazia în Ucraina.

Occidentul a impus Rusiei numeroase sancțiuni în urma deciziei lui Putin de a ataca Ucraina.

Citeste si: Cine este Mykhailo Fedorov, tânărul care luptă online împotriva Rusiei. Este omul de bază al lui Volodimir Zelenski și a obținut victorii importante până acum