Rusia acuză România că adăpostește avioane de luptă ucrainene

Autor: Ana Filip
Actualizat: 09 mar 2022, 20:51

Ministerul Apararii din Rusia a lansat din nou acuzatii la adresa Romaniei

Sursa: unsplash.com

Ministerul rus al Apărării a susţinut că România adăposteşte avioane de luptă ale armatei ucrainene.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns în cea de-a 14-a zi. Încă de la primele ore ale dimineții au răsunat din nou sirenele în Kiev, Cernihiv, Lubnî, Poltava și Vasilkiv. Singurele vești mai bune au venit astăzi din zona orașului Sumî, acolo unde au putut fi evacuați cu bine civilii, pentru prima dată de la declanșarea conflictului.

Între timp, Rusia a continuat să lanseze avertismente țărilor vecine cu Ucraina, subliniind România, că vor fi văzute că parte din conflict în condițiile în care vor permite folosirea aeroporturilor pentru avioanele de lupta ucrainene.

Rusia acuză România că adăpostește avioane de lupta ucrainene

Potrivit agenţiei Interfax, Ministerul Apărării din Rusia a transmis prin intermediul unui comunicat că armata rusă a distrus de la izbucnirea războiului în Ucraina 89 de avioane de lupta și 57 de elicoptere dintr-un total de aproximativ 250 de avioane şi elicoptere funcționale. Mai mult decât atât în același comunicat, Rusia a susținut și faptul că unele avioane de lupta ucrainene au fost adăpostite în România și astfel acestea nu participa la conflict.

Citeste si: Vladimir Putin i-a făcut propunerea finală lui Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei are de luat o decizie grea

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Unele dintre avioanele de luptă ale Ucrainei au fost relocate în România și nu iau parte la confruntări", a declarat Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konașenkov, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Igor Konașenkov a mai transmis și faptul că 90% din aerodromurile militare ale Ucrainei, acolo unde se află cea mai mare parte a efectivelor aviației, au fost deja ocupate de armata rusă și nu mai funcționează.

"Aproape că nu au mai rămas piloți ucraineni calificați. În acest moment, observăm doar încercări izolate ale aeronavelor de a decola", a mai adăugat Igor Konașenkov.

Citeste si: Estul și centrul Ucrainei, bombardate intens de armata rusă! Clipe de coșmar pentru cetățenii ucraineni: „Bombardamentele cu arme grele nu se opresc zi sau noapte”