Spoturi LED

Author: Oana Iosif
Actualizat: 11 mar 2022, 09:53

LED-urile au devenit o parte indispensabilă a vieții oamenilor de zi cu zi. De când și-au făcut apariția ca surse de lumină utilizate universal și au fost și sunt folosite în multe locuri. Spoturile led din interior nu numai că îmbunătățesc calitatea luminii, dar îți permit și să creezi atmosfera necesară în cameră. Acest tip de iluminat este potrivit pentru aproape orice tip de tavan și se potrivește armonios în designul camerelor, indiferent de stilul și funcționalitatea acestora. Pentru alegerea corectă, trebuie luate în considerare cerințele de siguranță. În cazul unei ventilații insuficiente, spoturile pot lua foc și pot deteriora tavanul. Pentru a evita această situație, este recomandabil să instalezi numai modele de spoturi led de înaltă calitate. De asemenea, ar trebui să iei în considerare puterea lor. 

Opțiuni de montare pe tavan

Amplasarea spoturilor trebuie gândită în prealabil, mai ales dacă urmează să fie instalat un tavan întins. Iluminarea de fundal poate fi amplasată atât simetric, cât și într-o manieră haotică. Creezi un interior unic, subliniezi arhitectura și atmosfera camerei, și de asemenea, poți instala spoturi led încorporate într-un tavan suspendat sau întins cu mai multe niveluri. Iluminatul va fi uniform si de cea mai buna calitate dacă spoturile sunt instalate astfel încât, razele fluxului luminos să fie îndreptate deasupra tuturor elementelor din încăpere. Cea mai bună opțiune sunt spoturile încorporate în jurul corpului de iluminat central. Pot fi aprinse împreună cu lustra sau candelabrul central, pentru a crea o iluminare mai intensă.

Spoturi led pe mai multe rânduri

Pentru a obține un confort adecvat în cameră, te ajută aranjarea paralelă a spoturilor led pe mai multe rânduri. Într-o cameră mică, cu un tavan scăzut, un aranjament cruciform al surselor de lumină, se va potrivi perfect. Pentru a ilumina o anumită zonă, se utilizează un aranjament în formă de arc de corpuri de iluminat. Datorită acestei tehnici, este posibil să se înmoaie interiorul strict. Unele camere presupun instalarea de spoturi led într-un model de tablă de șah. De exemplu, o soluție similară se găsește adesea în proiectarea iluminatului pentru bucătării de tip insulă, unde este necesară o bună iluminare a tuturor zonelor.

Spoturi led amplasate în pardoseală

În timp ce lumina de sus pare deosebit de naturală, lumina de jos are un efect diferit. Aproape că nu există fenomene în natură în care lumina să strălucească în sus de la sol. Prin urmare, o strălucire de jos este deja inconștient extraordinară și fascinantă. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că spoturile led din podea sunt adesea folosite ca iluminare de efect. Spoturile încastrate în podea, sunt adesea instalate de-a lungul pereților sau a mobilierului pentru a ilumina eficient zonele corespunzătoare. Instalate în imediata vecinătate a unui perete, acest lucru are ca rezultat o ˝spălare˝ ușoară a peretelui. Structura peretelui este subliniată de acest tip de iluminare prin jocul de lumini și umbre. 

Spoturile led amplasate în pardoseală creează, de asemenea, un efect elegant în spatele mobilierului, cum ar fi canapeaua. Luminile de podea pot oferi, de asemenea, orientare de-a lungul scărilor. Iluminarea de jos nu înseamnă că sursa de lumină este neapărat pe pământ. Luminile care strălucesc în sus pot fi, de asemenea, încorporate în rafturi, secțiuni de perete sau vitrine. În principiu fac parte din sistemul de iluminat și astfel, strălucesc de jos în sus. Conceptul inteligent de iluminare cu spoturi LED aduce lumină în întuneric și strălucește pentru un design interior individual. Golurile din mobilier devin deosebit de vizibile, mai ales atunci când zilele sunt mai întunecate decât luminoase. Oaspeților peste noapte li se oferă opțiunea de iluminare lângă pat. Cu spoturi led îți poți perfecționa propriul concept de iluminat. Tehnologia led oferă posibilitatea de design inteligent pentru toți cei care se gândesc la decorul casei și nu numai.