Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dispus controale la benzinăriile care au crescut nejustificat prețurile, după ce românii au luat cu asalt benzinăriile.
Guvernul a anunțat acum, prin purtătorul său de cuvânt, Dan Cărbunaru, ce sancțiuni au primit benzinăriile care au aplicat majorări nejustificate ale prețurilor la carburanți.
Guvernul a anunțat sancțiunile aplicate benzinăriilor
ANPC a dat amenzi de 950.000
"ANPC – până astăzi a verificat peste 90 de stații de carburanți și sediul central al unei companii. Nivelul amenzilor este de 950 de mii de lei. Au fost date și 10 avertismente și trei măsuri de oprire temporară a prestării de servicii și patru decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.
ANAF – s-au aplicat deja șase contravenții de 140 de mii de lei. Se adaugă confiscarea a 1.250 de lei și suspendarea unui punct de lucru din Satu Mare, timp de 30 de zile. Acolo au fost date amenzi de 100 de mii de lei. Două puncte de lucru din Dumbrăvița și unul din Botoșani au fost amendate cu 19 mii de lei.
IGSU a verificat 814 stații de carburanți, până astăzi la ora 10, și a aplicat sancțiuni în valoare de 750 de mii de lei. Specialiștii reiterează respectarea normelor de precauție atât de către operatori, cât și de cetățenii care vin să alimenteze (este vorba despre depozitarea combustibilului în recipiente improprii)", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, citat de biziday.ro.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Ministrul Energiei, Virgil Popescu: România nu are nicio problemă cu stocurile de carburanți
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut un apel la calm în condițiile în care benzinăriile au fost luate cu asalt de către români. Această "psihoză", cum a caracterizat-o chiar ministrul Energiei, s-a creat după ce românii au văzut că la o benzinărie din județul Bihor prețul la benzină și motorină depășea 11 lei litrul.
Virgil Popescu a dispus controale la benzinăriile unde prețul carburantului a crescut nejustificat.
"Vreau să mai subliniez încă o dată faptul că România nu are nici o problemă cu stocurile de carburanți, pentru că avem resurse. Stațiile de distribuție vor avea, în continuare, benzină și motorină și ca urmare nu există nici un motiv pentru explozia prețurilor. Avem un conflict armat la granița României, iar eu cred că ceea ce s-a întâmplat aseară face parte dintr-un război hibrid care s-a petrecut pe teritoriul nostru.
Astăzi, la Guvern, am avut o întâlnire în care am discutat despre măsurile pe care le vom lua începând cu data de 1 aprilie pentru piața de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale. La întâlnire au participat reprezentanți ai ANRE, furnizori și distribuitori. Important de știut este faptul că Ministerul Energiei are finalizată OUG cu privire la măsurile pe care le vom lua, însă așteptăm până mâine de la ANRE niște soluții care se referă la tarifele de reglementare pe care să le integrăm în Ordonanță. Ulterior, săptămâna viitoare, după ce finalizăm consultarea pe proiectul de Ordonanță cu toți actorii din piață, vom aproba OUG.
Tot astăzi, în Guvern, am aprobat Ordonanța care salvează Complexul Energetic Oltenia. CEO va deveni un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz și energie regenerabilă. Iar în acest sens reamintesc faptul că pentru Complexul Energetic Oltenia s-au depus proiecte de investiții cu finanțare din Fondul pentru Modernizare. Mai mult, CEO îşi va creşte capacitatea de producţie din luna mai cu 300 MW", scria pe Facebook ieri ministrul Energiei, Virgil Popescu.