LIVE UPDATE Ziua 18 de război. Papa Francisc condamnă invazia rusă: "În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru"

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 14 mar 2022, 09:28

Trupele ruse ar fi atacat și bază aeriană din Ivano-Frankivsk

Sursa: Alephnews.ro

Ziua 18 de război în Ucraina. Forțele ruse au continuat bombardamentele. Papa Francisc a făcut apel ca războiul să fie oprit.

UPDATE 16:50- Volodimir Zelenski: Principalul obiectiv al zilei de duminică este să ne asigurăm că va ajunge convoiul umanitar la Mariupol

Președintele ucrainean a afirmat că principalul obiectiv stabilit pentru ziua de astăzi este să asigure că va ajunge convoiul umanitar la Mariupol. De asemenea, Zelenski și-a reinterat recunoștința pentru poporul său, care a dat constant dovadă de curaj și patriotism.

UPDATE 14:03- ”În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru”- mesajul Papei către Vladimir Putin

Papa Francisc i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească ”mascarcul” din Ucraina, avertizând că orașele riscă să fie ”transformate în cimitire”.

Papa Francisc a spus că “această agresiune armată inacceptabilă” împotriva Ucrainei trebuie să înceteze.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

UPDATE 13:39- Zelenski spune că Ucraina are mare nevoi de ajutor financiar” Avem neapărat nevoie de bani”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are mare nevoie de sprijin financiar, deoarece veniturile bugetare au scăzut serios, iar cheltuielile au crescutm mai ales cele cu scop umanitar și militar.

UPDATE 12:35- Rușii au distrus un bloc de locuințe în Cernigău

Armata rusă a distrus un bloc de locuințe cu 9 etaje într-un atac aerian. Incendiul a izucnit de la etajul 2 la 9. Serviciul de Stat pentru Servicii de Urgență a anunțat că acțiunea de salvare continuă. Cel puțin o persoană a murit, anunță guvernatorul regiunii Cernigău, Viacheslav Chaus, potrivit stirileprotv.ro.

 

UPDATE 10:39 - Rusia a lansat un atac mortal la 24 de kilometri de frontiera NATO

În urma atacului aerian din Lviv, în apropiere de granița Ucrainei cu Polonia, nouă persoane au murit, iar 57 au fost rănite.

Guvernatorul local susține că Rusia a tras 30 de rachete asupra bazei militare din Iavoriv. 

UPDATE 10:10 -  Locuitorii din Mariupol nu au acces la apă

Orașul Mariupol, din estul Ucrainei, este izolat de restul lumii de aproape două săptămâni și nimeni nu are acces să pătrundă sau să iasă din oraș, luptele sunt extrem de intense, iar vehiculele cu ajutoare așteaptă la periferia orașului.

UPDATE 09:17 - Peste 3.500 de instalații militare ucrainene distruse de Rusia, susține un purtător de cuvânt

Igor Konașenkov, purtărtorul de cuvânt al apărării ruse, a declarat că 3.687 de instalații militare ucrainene au fost distruse până în prezent de trupele ruse, potrivit undei agenți de presă locale, notează Sky News.

UPDATE 08:50- Trupele ruse ar fi atacat și bază aeriană din Ivano-Frankivsk

Potrivit ultimelor informații, este posibil ca forțele ruse să fi lovit o bază aeriană din Ivano-Frankivsk duminică, în zori, anunță primarul orașului, Ruslan Martsinkiv. 

“Potrivit informațiilor preliminare, exploziile din această dimineață provin de la un atac la aeroport”, a declarat Martsinkiv, îndemnându-i pe cei care locuiesc în apropierea aeroportului să se mute într-o postare pe Facebook în jurul orei locale 07:30, potrivit stirileprotv.ro