Prețul petrolului continuă să scadă. Românii au luat degeaba cu asalt benzinăriile

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 14 mar 2022, 11:10

Prețul petrolului a scăzut

Sursa: pexels.com/PixaBay

Prețul petrolului continuă să scadă și ar putea scădea și mai mult de atât. Săptămâna trecută petrolul a atins un vârf de 130 de dolari/baril.

Prețul petrolului a ajuns la 109 dolari/baril, în scădere cu 4 dolari față de ultima cotație. Săptămâna trecută petrolul urca la un vârf de 130 de dolari/baril.

Rezerva Federală a SUA ar putea lua o decizie de majorare a dobânzilor în această săptămână, informează biziday.ro, ceea ce ar putea duce la o scădere și mai accentuată a prețului petrolului.

Franța și Germania pregătesc măsuri de limitare a impactului creșterii petrolului asupra consumatorilor, în condițiile în care în Germania, în unele zone, litrul de benzină a ajuns la 2.20

euro litrul.

Prețul petrolului continuă să scadă. Ar putea scădea și mai mult!

Românii au luat cu asalt benzinăriile  săptămâna trecută, după ce au văzut un preț de peste 11 lei/litru la carburant la o benzinărie din județul Bihor.

După scăderea petrolului este de așteptat ca prețul benzinei să scadă ușor și la noi.

Prețul benzinei a crescut săptămâna trecută, până la aproape 8 lei/litru și ușor peste această valoare la unele benzinării, dar nu a ajuns la valori la care se așteptau cei care au luat

cu asalt benzinăriile în țară.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la calm atunci, în condițiile erau cozi la mai toate benzinăriile și a anunțat controale la benzinăriile care au crescut nejustificat prețul la carburant.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Benzinăria care înapoiază diferența de bani tuturor clienților, după ce s-a stat la cozi infernale când au crescut prețurile

Benzinăriile care au crescut nejustificat prețurile, amendate serios!

Guvernul a anunțat ce sancțiuni a aplicat benzinăriilor care au crescut nejustificat prețurile.

ANPC a dat amenzi de 950.000 de lei benzinăriilor după controalele efectuate, ANAF a dat amenzi de 140.000

de lei, iar IGSU a dat amenzi de 750.000 de lei.

"ANPC – până astăzi a verificat peste 90 de stații de carburanți și sediul central al unei companii. Nivelul amenzilor este de 950 de mii de lei.

Au fost date și 10 avertismente și trei măsuri de oprire temporară a prestării de servicii și patru decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte. ANPC a amendat cu 100 de mii de lei o companie, cea mai mare amendă pe care o poate da.

ANAF – s-au aplicat deja șase contravenții de 140 de mii de lei. Se adaugă confiscarea a 1.250 de lei și suspendarea unui punct de lucru din Satu Mare, timp de 30 de zile.

Acolo au fost date amenzi de 100 de mii de lei. Două puncte de lucru din Dumbrăvița și unul din Botoșani au fost amendate cu 19 mii de lei.

IGSU a verificat 814 stații de carburanți, până astăzi la ora 10, și a aplicat sancțiuni în valoare de 750 de mii de lei. Specialiștii reiterează respectarea normelor de precauție atât de către operatori, cât și de cetățenii care vin să alimenteze (este vorba despre depozitarea combustibilului în recipiente improprii)", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o declarație de presă.

Citeste si: Cum calculezi ce preț va avea benzina în funcție de cotația barilului. Iată când va ajunge litrul de benzină 10 lei

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.