Când va ataca Rusia teritoriul NATO! Volodimir Zelenski: „E doar o chestiune de timp”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 dec 2022, 02:50

Când va ataca Rusia teritoriul NATO! Volodimir Zelenski: „E doar o chestiune de timp”

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut iar Alianței să introducă o zonă aeriană interzisă, afirmând că doar timpul îi oprește pe militarii ruși să atace și membrii NATO.

Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii  NATO  că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război”, a susținut Volodimir Zelenski, într-un mesaj video, postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Volodimir Zelenski: „Este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul NATO”

„Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO.

Citeste si: Cine va câștiga războiul ruso-ucrainean și ce efecte vor simți oamenii pe termen lung, după conflict. Previziunile făcute de Fukuyama

Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a fost avertismentul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. 

Un jurnalist american a fost ucis de ruși: „Un atac deliberat al armatei ruse”

Zelenski a vorbit și despre uciderea jurnalistului american Brent Renaud duminică, la Irpin, într-un atac făcut de armata rusă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce face”, a precizat președintele Ucrainei.

Citeste si: Joe Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei! „Acestea sunt cele mai recente măsuri pe care le luăm însă nu sunt ultimele”

„Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegația noastră are o sarcină clară- să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mai precizat că echipa sa continuă să negocieze cu Rusia pentru a fixa o întâlnire între el și președintele rus, Vladimir Putin.

Rusia și Ucraina reiau negocierile astăzi

Negocierile dintre Ucraina și Rusia se reiau astăzi, 14 martie 2022. Discuțiile vor fi purtate prin intermediul unor videoconferințe, unde ambele țări vor transmite mesaje prin care vor fi înregistrate progrese. 

Delegația ucraineană are așteptări să obțină rezultate exacte în zilele ce urmează.

Vladimir Putin ar putea ataca Lituania, stat membru al NATO: „Nu se va opri în Ucraina”

Ministrul suedez al Apărării, Peter Hultqvist, a declarat și el, cu ceva timp în urmă, că Rusia  „are alte planuri dacă va învinge Ucraina”.  Părerea lui este că Vladimir Putin plănuiește să atace alte foste republici sovietice dacă va câștiga războiul din Ucraina.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, l-a avertizat pe secretarul american de stat, Antony Blinken, că preşedintele rus, Vladimir Putin,  „nu se va opri în Ucraina”.

Lituania este un stat membru al NATO care a trimis ajutor militar în Ucraina şi a primit un număr mic de refugiaţi ucraineni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, din 24 februarie.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.