China este dispusă să ajute Rusia în războiul din Ucraina

Autor: Marina Ionescu

China este dispusă să ajute Rusia în războiul din Ucraina

Sursa: PixaBay - edit KANAL D

SUA susțin că Rusia a cerut sprijin militar și economic de la Beijing pentru a continua războiul din Ucraina.

Consilierul președintelui SUA pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, s-a întâlnit luni, 14 martie, la Roma, cu un important diplomat chinez, Yang Jiechi, după ce SUA au transmis anterior un avertisment Chinei că se va confrunta cu consecințe economice dacă decide să ajute Rusia să evite sancțiunile economice implementate de Occident, potrivit Biziday.ro.

Citeste si: SUA avertizează: China va suporta consecinţe dacă va ajuta Rusia

China este dispusă să ajute Rusia în războiul din Ucraina

Există informații potrivit cărora Rusia a cerut echipamente militare guvernului de la Beijing. În acest context, China ar fi dispusă să ajute Rusia.

Momentan, nu se știe dacă guvernul de la Beijing s-a implicat până în prezent, din acest punct de vedere, în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Un oficial american a mai declarat că astfel de afirmații vor fi cel mai probabil negate de China. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Există o îngrijorarea reală totuși din partea Chinei că implicarea în războiul din Ucraina ar putea afecta relațiile economice cu Occidentul, pe care Beijingul se bazează”, a declarat unul dintre oficiali pentru CNN.

Citeste si: Joe Biden anunță că SUA vor trimite arme în Ucraina: "Ne vom asigura că au cu ce să lupte"

Până în acest moment, Rusia a negat aceste informații, declarând că dispune de suficiente resurse militare pentru a-și atinge toate obiectivele în Ucraina.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a descris rapoartele SUA drept “dezinformare”. 

În timpul unei întâlniri, la Roma, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, l-a avertizat pe omologul său chinez Yang Jiechi cu privire la „implicații și posibile consecințe” pentru China, în cazul în care va acorda sprijin Rusiei.

Urmărim îndeaproape pentru a vedea în ce măsură China oferă orice formă de sprijin, sprijin material sau sprijin economic Rusiei. Am comunicat foarte clar Beijingului că nu vom sta să privim.

Nu vom permite niciunei țări să compenseze Rusia pentru pierderile sale. (…)  Chian poate că nu a înțeles toată amploarea, pentru că este foarte posibil ca Putin să-i fi mințit, în același mod în care i-a mințit pe europeni și pe alții ”, a declarat Jake Sullivan.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.