Prognoza meteo ANM joi, 17 martie 2022. Răcire accentuată a vremii. Meteorologii anunță minime de -14 grade

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 16 dec 2022, 05:30

Prognoza meteo ANM pentru joi, 17 martie 2022

Sursa: canva.com

Vreme închisă și temperaturi cu mult sub normalul perioadei, așa arată, pe scurt, prognoza meteo ANM pentru ziua de joi, 17 martie 2022. Ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări?

Primăvara se lasă așteptată, chiar dacă din punct de vedere calendaristic a venit de mai bine de două săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme mohorâtă și rece în cursul zilei de joi, 17 martie 2022. Iată cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării.

Prognoza meteo ANM joi, 17 martie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de joi, 17 martie 2022. Temperaturile vor scădea din nou în toată țara, fiind anunțată o răcire accentuată a vremii în zilele următoare. Meteorologii spun că temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 11 grade, în timp ce minimele vor fi mult mai mici decât ar fi normal pentru jumătatea primei luni de primăvară, acestea fiind cuprinse între -14 și 2 grade.

Vremea se va răci mai întâi în jumătatea sud-estică a țării, după care, treptat, temperaturile vor coborî în toate regiunile. 

Chiar dacă precipitațiile vor fi slabe cantitativ și în majoritatea regiunilor chiar vor lipsi, atmosfera va fi în continuare una închisă. În plus, vântul va sufla cu putere în aproape toată țara, lucru care va spori senzația de frig, în special în partea de est și sud-est a țării.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, ziua de joi se anunță una închisă, cu cer mai mult noros și cu temperaturi foarte scăzute, potrivite mai mult pentru o zi de iarnă.

Citeste si: METEO cu Viviana Sposub. Se întorc ninsorile în majoritatea regiunilor. Informare de vreme rea din partea meteorologilor

Vremea în București joi, 17 martie 2022

În București, meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii, astfel că temperaturile vor fi mult mai coborâte decât valorile normale pentru data din calendar. În timpul zilei de joi, 17 martie 2022, maxima termică nu va urca mai mult de 6 grade.

Noaptea, minimele vor fi negative, astfel că temperaturile vor fi cuprinse între -6 și -4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, iar pe timpul nopții doar va adia. 

Vremea în Brașov joi, 17 martie 2022

În cursul zilei de joi, vremea va fi urâtă la Brașov. Cerul va fi acoperit de nori și sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie, iar la altitudini mari vor fi ninsori.

Ziua, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Noaptea se va face foarte frig, astfel că minima din termometre va coborî până la -10 grade. Tot în timpul nopții sunt anunțate și ninsori, însă nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ. 

Vremea în Iași joi, 17 martie 2022

Dacă în majoritatea regiunilor țării vremea va fi mohorâtă joi, la Iași, meteorologii anunță cer senin și soare. Astfel, va fi predominant însorit, însă temperaturile vor rămâne scăzute, astfel că maxima nu va trece de 4 grade. În timpul nopții, cerul va fi mai mult senin, iar minima se va situa în jurul valorii de -5 grade.

Citeste si: Avertismentul meteorologilor! Vor fi ninsori în mijlocul primăverii în România! Cum se prezintă vremea în perioada 16- 18 martie 2022