Ce avere are Ramzan Kadîrov, liderul cecen trimis de Putin să lupte în Ucraina

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 16 dec 2022, 05:45

Ramzan Kadîrov

Sursa: Twitter

Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene, are o avere uriașă. Kadîrov este fiul lui Ahmat Kadîrov, fostul lider cecen.

Averea lui Ramzan Kadîrov nu este cunoscută cu exactitate, dar celebritynetworth.com o evaluează la circa 100 de milioane de dolari.

Ramzan Kadîrov a preluat puterea în Republica Cecenă după moartea tatălui său, pe 9 mai 2004. Ahmat Kadîrov a murit în timpul unei parade care a fost organizată în Cecenia cu ocazia zilei victoriei sovietice în al Doilea Război Mondial. Parada a fost organizată pe stadionul Dinamo din capitala cecenă Groznîi, iar o explozie produsă atunci s-a soldat cu moartea pe loc a lui Ahmat Kadîrov. 

Ramzan Kadîrov era la momentul uciderii tatălui său liderul miliției acestuia. Ramzan era, totodată, singurul fiu al lui Ahmat care rămăsese în viață. Ahmat mai avea trei fete în afară de singurul băiat, Ramzan. După moartea tatălui său, Ramzan a fost numit prim-ministru al Ceceniei și a devenit ulterior președinte al Ceceniei, în martie 2007, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Ahmat Kadîrov a hotărât să abandoneze insurgența în 1999 și să susțină forțele federale ruse în cel de al Doilea Război Cecen, după ce în Primul Război Cecen luptase contra acestora.

După ce forțele ruse au preluat controlul asupra Ceceniei în iulie 2000, Ahmat Kadîrov a fost numit de către președintele rus Vladimir Putin șef interimar al administrației, din 2003 devenind președintele Ceceniei, funcție pe care a ocupat-o până la moartea sa, în 2004.

Cine este Ramzan Kadîrov, liderul cecenilor

Ramzan Kadîrov are 45 de ani și este liderul Republicii Cecene, parte a Federației Ruse.

Ramzan Kadîrov este un aliat important al lui Vladimir Putin, consolidarea puterii lui Ramzan Kadîrov în Cecenia făcându-se cu sprijinul lui Vladimir Putin.

Republica Cecenă este musulmană, iar Kadîrov este recunoscut ca fiind un politician foarte religios.

Totodată, Kadîrov este pasionat de artele marțiale, ca și Vladimir Putin, care deține centura neagră la Judo. 

Ce avere are Ramzan Kadîrov, protejatul lui Vladimir Putin

Ramzan Kadîrov circulă cu avionul privat în deplasările pe care le face, mai ales atunci când se întâlnește cu Vladimir Putin.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Într-una din fotografiile recente, în care Ramzan Kadîrov apărea alături de colaboratorii săi apropiați, liderul cecen era încălțat cu o pereche de bocanci produși de un brand de lux, care ar fi evaluați la circa 1.500 de dolari perechea.

Recent, Ramzan Kadîrov a avut un duel prin intermediul media cu miliardarul Elon Musk.

Elon Musk i-a transmis, pe Twitter, lui Putin să rezolve războiul din Ucraina printr-o confruntare „om la om”.

Ramzan Kadîrov a reacționat imediat.

„Elon Musk, nu te-aş sfătui să concurezi cu Putin. Categorii de greutate prea diferite. Şi nici măcar nu e vorba de arte marţiale sau, de exemplu, de judo. Cum îţi imaginezi? Eşti în colţul roşu al ringului- un om de afaceri şi un blogger pe Twitter. Putin în albastru este un politician mondial, un strateg, o furtună pentru Occident şi SUA”, a transmis Kadîrov prin intermediul canalului său de Telegram.

„Vladimir Vladimirovici va arăta nesportiv când va învinge un adversar mai slab”, i-a mai transmis Kadîrov. Totodată, liderul cecen l-a sfătuit pe Musk să vină să se antreneze la mai multe centre din Republica Cecenă. „Te vei întoarce din Republica Cecenă ca o persoană complet diferită, Ilona, adică Elon”, a mai afirmat Kadîrov.

Citeste si: Cine este, de fapt, amanta lui Vladimir Putin? Liderul de la Kremlin ar fi ascuns-o în Elvenția

Ramzan Kadîrov susține că se află în Ucraina și luptă împotriva naziștilor

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a transmis luni că se află în Ucraina și luptă alături de forţele armate ruse.

"Zilele trecute eram la aproximativ 20 de kilometri de voi, naziştilor de la Kiev, iar acum suntem şi mai aproape", a scris Ramzan Kadîrov, îndemnând forţele ucrainene să se predea, "sau veţi fi terminaţi".

Kadîrov anunța că „70.000 de oameni din regiune sunt gata să lupte voluntar pentru Rusia”, iar în jur de 22.000 ar lupta deja în războiul din Ucraina.

Recent, Kadîrov i-a transmis un mesaj lui Zelenski, în care îi spune președintelui ucrainean că luptătorii lui sunt pe urmele sale. "Un apel personal pentru Zelenski şi gaşca lui. Oriunde te-ai duce, oriunde te-ai ascunde, luptătorii noştri te vor prinde din urmă. Îi vor prinde din urmă pe toţi oamenii tăi, pe toţi cei care au atentat la vieţile populaţiei paşnice din Ucraina", a fost mesajul lui Kadîrov.

Anterior Kadîrov îi transmitea lui Zelenski să îi ceară scuze lui Putin. „Profitând de această ocazie, vreau să-i dau un sfat actualului președinte Zelenski, astfel încât să-l sune pe președintele nostru, comandantul suprem Vladimir Vladimirovici Putin și să-și ceară scuze că nu a făcut un pas înapoi la timp. Să facă acest lucru pentru a salva Ucraina. Să ceară iertare, să fie de acord cu toate condițiile propuse de Rusia, acesta va fi pasul cel mai corect și patriotic pentru el”, spunea Ramzan Kadîrov.

Citeste si: Rusia și Ucraina sunt pe cale să ajungă la un consens?! Ce spune Volodimir Zelenski despre poziția Moscovei în negocieri

 

Taguri:

Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.