Veşti bune pentru români! Preţul benzinei a început să scadă

Autor: Marina Ionescu

Veşti bune pentru români! Preţul benzinei a început să scadă

Sursa: pexels.com

După o scumpire accentuată care a avut loc săptămâna trecută, preţul benzinei a început să scadă uşor.

Prețul benzinei și motorinei au atins cote istorice în urmă cu o săptămână. Miercuri, 16 martie, preţul benzinei a început să scadă. Ieftinirea a fost observată de către jurnaliştii de la  Economica.net, la staţia Petrom de pe Şoseaua Virtuţii din Capitală.

Citeste si: De unde se poate aproviziona România cu gaz dacă renunță la cel rusesc. Ce alternative avem

Preţul benzinei a început să scadă. Ce se întâmplă cu preţul la motorină

Săptămâna trecută când s-au creat cozi imense la benzinării, prețurile carburanților au crescut peste noapte. Însă acum prețurile din benzinării au scăzut.

Benzina standard de la Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții costa miercuri, 16 martie, 7,93 lei/litru, mai puţin cu cinci bani față de ziua precedentă. Prețul motorinei a rămas neschimbat, la 7,98 lei/litrul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prețul petrolului continuă să scadă. Românii au luat degeaba cu asalt benzinăriile

Prețul petrolului scade de câteva zile, și a ajuns, după un declin destul de abrupt, la nivelul de 100 de dolari pe baril (azi este în creștere însă), de la un preț de 130 de dolari acum șase zile.

Când se va ieftini benzina la 7,5 lei pe litru?

Analiştii spun că ieftinirea nu se vede imediat, pentru că se ia în calcul tariful din mai multe zile.

„Ce este relevant este preţul barilului pe pieţele internaţionale timp de mai multe zile. Se face o medie pe mai multe zile şi nu contează neapărat valoarea maximă sau minimă. De pildă, acum o săptămână, preţul mediu a fost 110 dolari barilul. A fost şi un maxim de 125 de dolari sau chiar mai mult, dar media a fost 110 dolari. Şi atunci, reacţia preţului la pompă este întârziată cu câteva zile, cu aproximativ o săptămână.

Acum, scăderea de astăzi a barilului, dacă s-ar menţine câteva zile, ar trebui să se reflecte la pompă cam peste o săptămână. Dacă barilul se menţine în jurul a 100 de dolari, atunci sătămâna viitoare am putea vedea şi preţuri de 7,5 lei, 7,6 lei.

Asta ar trebui să se vadă la pompă cam peste o săptămână. Dacă mai scade, cu atât mai bine. Scade şi preţul la pompă mai încolo.

Preţurile oscilează. De ce utilizăm această medie? Noi, consumatorii, nu ştim dacă un jucător şi-a luat barilul astăzi sau peste două zile. De miercurea trecută până azi, barilul a scăzut cu 20%, doar că impactul asupra preţului nu-i atât de mare şi imediat. Cu toate acestea, scăderea nu va fi atât de rapidă, va fi un delay de o săptămână”, a spus Cristian Tudorescu, consultant financiar, conform sursei citate.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.