Cine este soțul Ralucai Turcan, fostul ministru al Muncii. Cu ce se ocupă Valeriu

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 17 dec 2022, 04:30

Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii din Guvernul Cîțu, are o familie extrem de frumoasă, însă puține detalii despre partenerul ei sunt cunoscute în spațiul public. Cine este Valeriu Turcan?

Raluca Turcan este lider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Deputat de Sibiu și Membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. Fostul ministru al Muncii s-a născut la Botoșani și a obținut diploma în rusă comercială la Institutul Pușkin din Moscova, iar în anul 1999 a obținut diploma în economie în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Cu un palmares remarcabil, Raluca Turcan s-a făcut remarcată în politica din România, însă, puține detalii sunt cunoscute despre partenerul ei de viață.

Cine este Valeriu Turcan?

Cine este Valeriu Turcan și cu ce se ocupă

Valeriu Turcan, soțul Ralucăi Turcan, este și el o prezență activă în politica din România, dar până să ajungă să ocupe o funcție publică, acesta a fost jurnalist, este născut în București, a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, timp în care a lucrat în domeniul politic la Radio Contact, iar mai apoi a devenit producător la BBC World Wide la Londra între anii 1999-2000.

Între 2002-2003, Valeriu a fost bursier al Universității Leeds din Marea Britanie, iar după întoarcerea pe meleagurile natale a devenit consultantul politic al lui Theodor Stolojan, astfel cariera lui în politică începe să prindă contur.

În momentul în care Traian Băsescu și-a reluat atribuțiile prezidențiale în 2007, soțul Ralucai a fost numit consilier de stat în cadrul Departamentului de Comunicare Publică, fiind purtătorul de cuvânt al președintelui de atunci.

Tot în această perioadă, Valeriu Turcan este numit lector asociat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

În anii ce au urmat, 2003 și 2015, acesta a realizat campanii de comunicare pentru candidații alegerilor prezidențiale, parlamentare și locale.

Soțul Ralucai Turcanu a fost cel mai longeviv purtător de cuvânt după 1989, fiind alături de Traian Băsescu chiar și în 2007, atunci când s-a realizat primul referendum de suspendare. 

Jurnalistul Valeriu Turcan a publicat și un manual intitulat "Breaking News. Ghid pentru comunicare de criză", apărut în anul 2014.

Citeste si: Care este cel mai urât cadou pe care l-a primit Maurice Munteanu: „Evident că le-am aruncat, au ajuns la coșul de gunoi în 3 secunde”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Raluca Turcanu, invitată la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Raluca Tucan, fost ministru al Muncii, este invitată într-un interviu de excepție în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Liderul PNL va face dezvăluiri inedite despre cariera politică, dar și mărturisiri neașteptate despre viața personală.

Urmăriți o ediție incendiară ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminică, de la ora 22:30, la Kanal D.

Citeste si: De ce nu își dorește Maurice Munteanu un copil. Adevăratul motiv pentru care nu mai vrea să fie tată: „Eu am pierdut acest tren. Nu regret”