Netflix va taxa utilizatorii care își împart contul cu alte persoane. De ce a luat această decizie

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 17 dec 2022, 08:40

Netflix vrea să introducă o taxă de 3 dolari pentru fiecare nou utilizator care folosește un cont

Sursa: pexels.com

Netflix plănuiește să instituie o taxă pentru fiecare utilizator care folosește contul altei persoane. Vor putea folosi același cont maxim 3 persoane.

Netflix plănuiește să adauge la prețul abonamentului o taxă de 3 dolari pentru fiecare utilizator care folosește un cont în afara celui înregistrat ca titular, informează go4it.ro.

Un abonament Netflix costă în România între 8 și 12 euro și permite realizarea de mai multe profiluri, care pot fi utilizate de către membrii familiei care locuiesc în aceeași casă. Fiecare membru are propriile recomandări și liste de preferințe, iar un maximum de patru membri se pot uita simultan la Netflix pe un singur cont cu abonament Premium 4K, notează sursa citată.

Netflix precizează că cei care se mută dintr-o casă își vor putea transfera și abonamentul pe care îl dețin de pe un cont pe altul.

Potrivit sursei citate, Netflix a transmis că a luat decizia de a impune această taxă deoarece posibilitatea ca mulți utilizatori să folosească un cont fără să plătească afectează capacitatea companiei de a investi în producții. Netflix a precizat că decizia luată este pur economică. 

Netflix a început deja să testeze această taxă de 3 dolari pentru fiecare utilizator care folosește un cont deja existent în Chile, Costa Rica și Peru.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine este în realitate Simon Leviev, „Escrocul de pe Tinder” din documentarul „The Tinder Swindler”, de pe Netflix. Prima reacție după ce s-a aflat metoda prin care înșela femei cu milioane de euro

Ce preț au abonamentele Netflix în România

În România prețul la abonamentele Netflix variază între 7,99 euro (cel mai ieftin) și 11,99 euro (cel premium).

Iată lista tuturor abonamentelor pe care le puteți face la Netflix din România și prețurile acestora:

 

  • 7,99 euro (aproximativ 39 de lei) – abonament de bază: filmele pot fi văzute pe un singur dispozitiv, la rezoluție HD (1280 x 720 pixeli)
  • 9,99 euro (aproximativ 49 de lei) – abonament standard: filmele pot fi urmărite pe două dispozitive simultan, la rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli)
  • 11,99 euro (aproximativ 58 de lei) – abonamentul premium: asigură vizionarea simultană a filmelor pe 5 dispozitive separate, la rezoluții Full HD și 4K (Ultra HD, adică 3840 x 2160 pixeli).

În alte țări abonamentul la Netflix costă mai mult. Presa britanică anunța o majorare a abonamentului standard Netflix în Marea Britanie, de la 9,95 de euro, la 11,06 euro. Cu acest abonament britanicii pot vedea Netflix pe două dispozitive în același timp, cu o rezoluție de 1080p.

Totodată, presa britanică anunța și mărirea prețului pentru abonamentul premium Netflix, care permite folosirea a cinci dispozitive în format 4k, pentru producțiile care sunt disponibile, de la 13,27 de euro la 15,48 de euro.

Citeste si: Cum poți accesa stimulentul financiar pentru constituirea familiilor și ce sumă primești în 2022