Postarea unei tinere refugiate din Ucraina, cazată într-o sală de sport din Galaţi, virală pe TikTok

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 17 dec 2022, 12:00

O tânără din Ucraina, refugiată într-o sală de sport din Galaţi, a devenit virală pe TikTok după ce a postat două clipuri video în care a arătat felul în care este tratată de români.

O refugiată din Ucraina, cazată într-o sală de sport, a ajuns virală în mediul online. Vallerie a postat pe TikTok un filmuleț în care mulţumeşte românilor pentru cum a fost primită. Videoclipul a devenit viral, fiind vizionat de milioane de oameni.

Citeste si: Arnold Schwarzenegger îi cere lui Putin să oprească războiul din Ucraina. Mesajul actorului pentru soldații ruși

Postarea unei tinere refugiate din Ucraina, cazată într-o sală de sport din Galaţi, virală pe TikTok

Femeia a arătat lumii ospitalitatea românilor care au încercat să ofere refugiaților din Ucraina condiții cât mai bune.

Vallerie a ajuns în municipiul Galaţi, unde a fost cazată într-o sală de sport, pusă la dispoziţia refugiaţilor de către Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" şi Primăria Galaţi. 

Tânăra a publicat clipul pe TikTok în semn de apreciere față de ospitalitatea românilor. Astfel, într-una din nopţile în care a fost cazată în sala de sport, tânăra a aratăt locul amenajat de autorităţile gălăţene pentru refugiaţii ucraineni. 

Din imaginile postate pe TikTok, se vede că sala este plină cu paturi, scaune şi mese, alimente, baxuri cu apă, lenjerii, pături, obiecte pentru igiena intimă, dar şi un mic spaţiu pentru activităţile copiilor refugiaţilor. 

Citeste si: Rusia avertizează Occidentul! Mesaj clar pentru SUA: "Îi punem la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi"

De asemenea, Vallerie a fost impresionată de cum a fost celebrată Ziua Internațională a Femeii și a a arătat în clip că a primit mărțișoare, iar în sala de sport s-au organizat mici reprezentanții muzicale. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După ce a publicat clipul video pe TikTok, acesta sa viralizat imediat și a fost vizionat de peste 3,5 milioane de oameni, devenit astfel viral, potrivit Antena 3.

Refugiata ucraineancă a scris în dreptul clipului un mesaj pentru români:, "Mulțumesc Galați".

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Galaţi au intrat 1.710 cetăţeni ucrainieni (883 prin PTF Galaţi rutier şi 827 prin PTF Oancea). 

În prezent, aproape 900 de refugiaţi din Ucraina sunt cazaţi în Galaţi, în spaţii special amenajate. 

 

@valleorie Thank you, Galați 🙏🏻❤️ #ukraine #🇺🇦 ♬ Che La Luna- Louis Prima

Primii refugiați ucraineni care au reușit să se angajeze în România

După invazia Rusiei în Ucraina, peste 160.000 de mii de ucraineni au trecut granița cu România.

Românii s-a implicat activ pentru ajutorarea sinistraților, iar voluntarii, organizațiile și autoritățile statului au încercat să asigure strictul necesar oamenilor care fugit din calea conflictului armat. 

Totodată, Guvernul României a aprobat refugiaților ucraineni dreptul de a se angaja, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, dată angajatorului român. 

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat zilele trecute că 44 de refugiați ucraineni au reușit să se angajeze la o companie din Bistrița.