Refugiatii care sosesc cu trenurile in Gara de Nord din Bucuresti sunt asteptati de catre voluntari cu mancare, haine si produse pentru bebelusi si copii. Fie ca este vorba despre simpli oameni sau de cei care lucreaza in diferite domenii, de la profesori la pompieri, sunt gata oricand sa ofere o mana de ajutor celor napastuiti de soarta care nu mai pot spune acasa unor teritorii bombardate din Ucraina: "S-au facut rafturi, caldura, sa oferim ceai cald, cafea ce au nevoie.
Citeste si: Postarea unei tinere refugiate din Ucraina, cazată într-o sală de sport din Galaţi, virală pe TikTok
Marturii exclusive ale refugiatilor din Ucraina care ajung cu trenul in Gara de Nord
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Refugiatii din Ucraina se indreapta, majoritatea, spre Polonia
Citeste si: Mesajul lui Arnold Schwarzenegger pentru Vladimir Putin: ''Iubesc poporul rus''
Una dintre femeile refugiate venite in Gara de Nord povesteste doar atat ca: "Imi amintesc frica din ochii copiilor mei. Nikolaev era bombardat de avioane, o uzina era distrusa. Acum, daca aud un zgomot brusc, ma inspaimanta. Am plecat cu mama si cu sora mea. Mi-au ramas multi prieteni in Nikolaev, stau in buncar. Tatal meu a ramas acasa sa apere tara de invadatori. Azi am vorbit cu el.
Majoritatea refugiatilor sunt in tranzit, foarte putini ramanand in Romania. Cei mai multi se indreapta spre Polonia, Finlanda sau restul Europei.