Prețul benzinei a scăzut din nou! La cât a ajuns după ce românii au luat cu asalt benzinăriile

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 dec 2022, 04:00

Prețul benzinei a scăzut din nou

Sursa: pexels.com

Prețul benzinei a scăzut pentru a doua zi consecutiv. Și prețul motorinei se află în scădere.

Prețul benzinei și al motorinei a scăzut cu circa 10 bani pe litru, informează economica.net. Benzina și motorina se vând azi cu puțin peste 7,8 lei/litrul.

Și ieri benzina scăzuse cu circa 5 bani pe litru. Scăderea prețului benzinei vine ca urmare a scăderii prețului barilului de petrol.

Românii au luat cu asalt benzinăriile

Românii au luat cu asalt benzinăriile săptămâna trecută, după ce la o benzinărie din județul Bihor benzina și motorina se vindeau cu mai mult de 11 lei/litru.

Românii s-au speriat că prețul ar putea ajunge la fel în toată România și au dat buzna să facă plinul mașinilor la benzinării, creând un trafic major peste tot și cozi uriașe la stațiile de alimentare.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la calm săptămâna trecută, atunci când românii au dat buzna la stațiile de alimentare și au format cozi la mai toate benzinăriile.

Totodată, a anunțat controale la benzinăriile care au crescut nejustificat prețul la carburant, ulterior fiind stabilite și sancțiunile, care nu au fost mici.

ANPC a dat amenzi de 950.000 de lei benzinăriilor după controalele efectuate, ANAF a dat amenzi de 140.000 de lei, iar IGSU a dat amenzi de 750.000 de lei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prețul petrolului continuă să scadă. Românii au luat degeaba cu asalt benzinăriile

Virgil Popescu: România nu are nici o problemă cu stocurile de carburanți 

"Vreau să mai subliniez încă o dată faptul că România nu are nici o problemă cu stocurile de carburanți, pentru că avem resurse. Stațiile de distribuție vor avea, în continuare, benzină și motorină și ca urmare nu există nici un motiv pentru explozia prețurilor.

Avem un conflict armat la granița României, iar eu cred că ceea ce s-a întâmplat aseară face parte dintr-un război hibrid care s-a petrecut pe teritoriul nostru.

Astăzi, la Guvern, am avut o întâlnire în care am discutat despre măsurile pe care le vom lua începând cu data de 1 aprilie pentru piața de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale. La întâlnire au participat reprezentanți ai ANRE, furnizori și distribuitori.

Important de știut este faptul că Ministerul Energiei are finalizată OUG cu privire la măsurile pe care le vom lua, însă așteptăm până mâine de la ANRE niște soluții care se referă la tarifele de reglementare pe care să le integrăm în Ordonanță. Ulterior, săptămâna viitoare, după ce finalizăm consultarea pe proiectul de Ordonanță cu toți actorii din piață, vom aproba OUG.

Tot astăzi, în Guvern, am aprobat Ordonanța care salvează Complexul Energetic Oltenia.

CEO va deveni un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz și energie regenerabilă. Iar în acest sens reamintesc faptul că pentru Complexul Energetic Oltenia s-au depus proiecte de investiții cu finanțare din Fondul pentru Modernizare. Mai mult, CEO îşi va creşte capacitatea de producţie din luna mai cu 300 MW", a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.

Citeste si: Veşti bune pentru români! Preţul benzinei a început să scadă

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.