Vrei să te apuci de alergat? 5 accesorii ce-ți vor fi de ajutor

Author: Oana Iosif

Alergatul este unul dintre cele mai populare sporturi de tip cardio, datorita simplității cu care poate practica, pe orice tip de suprafață și în condiții meteo variabile. Menținerea unui tonus mental excelent sau scăderea în greutate sunt doar două dintre beneficiile pe care le oferă.

Dacă ți-ai propus să ieși la alergat în perioada următoare, ai luat o decizie cât se poate de inspirată. Echipamentul complet de jogging este compus din pantofi sport specifici, articole vestimentare alese în funcție de vreme, dar și dintr-o serie de accesorii.

Utilizarea acestora în timpul sesiunilor de alergare îți permite să transformi această activitate fizică solicitantă într-un hobby pe care îți vei dori să îl repeți ori de câte ori vei avea ocazia. Iată 5 accesorii ce-ți vor fi de mare folos:

1. Smartwatch

Acest accesoriu este sinonim cu nevoia de a monitoriza progresele făcute de sportivi. Poate înregistra o mulțime de indicatori, precum durata unei sesiuni de mișcare, tipul de activitate fizică pe care o faci, pulsul, procentul atins pentru atingerea unui anumit obiectiv etc

Se conectează prin Bluetooth la smartphone, iar ajustările sale pot fi realizate fie din aplicația specifică pe care o ai în telefon, fie direct din setările sale. Totodată, un smartwatch este și un element de fashion modern, pe care îl poți integra într-o listă extinsă de ținute.

2. Husa pentru smartphone

Acest accesoriu pentru jogging îți permite să ai mâinile libere, în timpul efortului practicat. Smartphone-ul tău este ținut în siguranță, într-o carcasă de material cauciucat, ce poate fi atașată cu simplitate de unul dintre brațe.

Husa pentru smartphone permite utilizarea device-ului în timpul alergării, atât pentru a monitoriza performanțele obținute pe traseu, dar și pentru a asculta muzică la căști. Asigură-te că dimensiunile husei alese sunt compatibile cu cele ale smartphone-ului tău.

3. Centură pentru apă

Hidratarea este extrem de importantă pentru toți cei care aleargă, însă problema sticlelor ținute în mâini cauzează o mulțime de neplăceri. Mâinile trebuie să rămână libere în timpul antrenamentului, așadar, o centură pentru apă este un alt accesoriu esențial în jogging.

Alege un produs ce dispune de curea ajustabilă și recipiente cu duză, incluse in pachet. Fixarea acestui accesoriu de zona bazinului trebuie să fie simplă și rapidă, iar utilizarea sa nu trebuie să producă disconfort în timpul practicării acestei activități fizice.

4. Ochelari de soare

Purtarea ochelarilor de soare în timpul alergatului protejează ochii nu doar în fața acțiunii razelor UVA și UVB, ci și față de praf, polen, insecte și multi alți factor din mediul în alergi, ce pot afecta vederea.

Ochelarii de soare polarizanți îți permit sa ai o vizibilitate mai bună, atunci când alergi seara, sau atunci când afară este înnorat sau plouă. Mai mult decât atât, faptul că nu trebuie să te mai încrunți reprezintă un mod prin care eviți o tensiune suplimentară la nivelul corpului.

5. Căști

Conectate la telefon sau la smartwatch, căștile îți permit să asculți muzica ta preferată în timp ce alergi. Însă cu atât de multe modele avute la dispozitie, poate fi dificil să alegi un produs adaptat nevoilor unui alergător.

Îți recomandăm o pereche de căști in-ear, fără fir, pentru un nivel sporit de confort în timpul mișcărilor realizate. Căștile on-ear nu sunt recomandate pentru acest tip de mișcare, iar firul te poate încurca, mai ales atunci când are o dimensiune mult prea mică.

Iată care sunt cele mai importante accesorii din echipamentul dedicat alergatului. Așa cum ai putut vedea, aceste soluții simplifică întreaga sesiune de mișcare, pentru ca tu să te bucuri din plin de beneficiile pe care le oferă.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.