Nunta visurilor tale: 7 detalii importante pentru a organiza o petrecere reușită

Author: Oana Iosif

Organizarea propriei nunți este o călătorie frumoasă, însă deloc ușoară, conform multor miri care au trecut prin această experiență.

Când vrei să te asiguri că totul arată și se întâmplă exact așa cum visat timp de ani întregi, poți avea tendința de a pune foarte multă presiune pe tine și, totodată, stresul și anxietatea te pot face să uiți elemente esențiale.

Mai jos ai la dispoziție o lista completă cu lucruri pe care să le iei în calcul atunci când planifici nuntă ta de vis. Astfel nu vei omite nimic important!

1. Întocmirea liste cu invitați

Mulți miri se entuziasmează și încep organizarea nunții fără să se gândească, mai întâi, cine va participa la eveniment și, cel mai important, despre ce număr de invitați va fi vorba.

Numărul de persoane este esențial, căci el va determina alegerea unei locații potrivite și stabilirea unui buget. Prin urmare, nu sări peste această etapă!

2. Alegerea locației

Oricine poate rezerva un restaurant sau o grădină, însă importantă este atenția la detalii. Când alegi localul în care va avea loc nunta, este esențial să iei în calcul atmosfera pe care vrei să o creezi.

Dacă visezi la o nuntă elegantă și grandioasă, alege un restaurant luxos sau un cort acoperit, rafinat, decorat conform viziunii tale. Iar dacă ai în minte o nuntă intimă, într-un cadru visător și natural, optează pentru o grădină în afară orașului, un local în inima pădurii sau poate chiar o nuntă pe plajă.

3. Alegerea unei tematici

Dacă, în trecut, toate nunțile erau similare, în prezent poți alege dintre o mulțime de tematici.

Inspiră-te din pasiunile tale și ale partenerului și alegeți împreună un stil, o paleta de culori și o tema principală. Este un detaliu care schimbă complet povestea și te ajută să creezi nunta visurilor!

4. Alegerea ținutelor pentru miri

Hainele purtate în ziua nunții nu trebuie să fie doar spectaculoase și plăcute estetic, ci și suficient de confortabile pentru a va permite să dansați, să socializați și să vă distrați toată noaptea.

De aceea, este esențial să le căutați cu atenție și să alegeți doar varianta pe care o considerați perfectă. Caută pantofi deosebiți pentru mireasă, apoi investește într-o rochie potrivită siluetei tale, comodă și elegantă în același timp.

De asemenea, și mirele trebuie să poarte un costum impecabil, în stilul său preferat, dar asigurându-se că fiecare piesă vestimentară se așează perfect pe trup.

5. Alegerea furnizorilor petrecerii

După ce ai stabilit detaliile de mai sus, e timpul să hotărăști care vor fi furnizorii alături de care vei lucra. Acest pas este extrem de important, căci sunt foarte căutați, mai ales în sezon.

Alege firme specializate pentru mărturii, invitații, aranjamente florale și alte elemente pe care le dorești în ziua nunții. Apoi semnează contractele și asigura-te că vei avea tot ce ai nevoie în ziua cea mare.

6. Alegerea muzicii și a programului artistic

Printre furnizorii menționați mai sus se numără și companiile care se ocupă de entertainment. Dacă vrei să ai parte de o nuntă perfectă, vei avea nevoie de mai mult decât un DJ.

Detalii precum un live act de harpă sau vioara la primirea invitaților pot fi foarte impresionante și apreciate de toată lumea!

7. Realizarea și trimiterea invitațiilor

Odată ce ai stabilit datele principale și deja organizarea nunții devine din ce în ce mai ușoară, e timpul să te ocupi de invitații.

Le poți face pe cont propriu, pentru o notă personală, sau poți apela cu încredere la specialiști, ilustratori sau caligrafi, pentru a obține invitații originale și inedite.

Nu în ultimul rând, încearcă să te relaxezi și amintește-ți că nunta nu trebuie să fie altceva decât un prilej de bucurie. Toate detaliile se vor așeza până în ziua cea mare!