Prognoza meteo ANM marți, 22 martie 2022. Cod galben de vânt puternic în 11 județe ale țării. Ce se întâmplă cu vremea în orele următoare

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 21 dec 2022, 06:10

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 22 martie 2022

Sursa: captura meteoromania.ro, pexels.com

ANM a anunțat prognoza meteo pentru ziua de marți, 22 martie 2022. A fost emisă o avertizare meteo cod galben de vânt puternic care vizează mai multe regiuni ale țării. Ce se întâmplă cu temperaturile?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în cursul zilei de marți, 22 martie 2022. Temperaturile vor mai crește comparativ cu zilele precedente, iar vremea va fi în general frumoasă la nivelul întregii țări, astfel că doar vântul va face probleme în anumite zone ale țării.

Prognoza meteo ANM marți, 22 martie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Meteorologii anunță că presiunea atmosferică se va menține în continuare la valori ridicate, ceea ce înseamnă că șansele de precipitații vor fi foarte scăzute în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) are vești bune pentru ziua de marți, 22 martie 2022. Vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între 6 grade și 16-17 grade în regiunile vestice.

Minimele termice anunțate pentru noaptea de marți spre miercuri vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. Valori ceva mai scăzute se vor înregistra în depresiunile intramontane, acolo unde temperatura poate coborî până la -8 grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în cursul dimineții poate se mai apară bruma, în special în nordul, centrul și estul țării.

În cursul zilei de marți, cerul va fi mai mult senin la nivelul întregii țări și doar în sud și în sud-est pot să mai apără înnorări de scurtă durată.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: METEO cu Viviana Sposub: „Astăzi, veștile sunt bune din partea meteorologilor” Soare și temperaturi în creștere

Vremea ANM 22 martie 2022. Cod galben de vânt puternic în 11 județe 

Vântul va sufla cu putere în 11 județe ale țării, motiv pentru care meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de vânt puternic valabilă pe 22 martie 2022, între orele 08-20.

În acest interval de timp, vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, la rafală, vântul poate atinge viteze de până la 55...65

km/h, iar în zonele montane din regiunile aflate sub avertizare meteo, vântul va sufla cu peste 70...80 km/h. 

Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brăila, Tulcea, Ialomița, București, Giurgiu, Călărași și Constanța sunt cele 11 județe aflate sub cod galben de vânt puternic pe 22 martie 2022, între orele 08-20. 

Vremea în București marți, 22 martie 2022

În Capitală, meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic care este în vigoare începând cu data de 22 martie 2022, de la ora 08:00 și până la ora 20:00.

Potrivit informațiilor venite din partea meteorologilor, vântul va prezenta intensificări, iar la rafală poate atinge și 55...65 km/h. Ziua de marți va aduce vreme frumoasă, un cer mai mult senin și o temperatură maximă de 13 grade în zona Capitalei. Noaptea, minima va coborî până în jurul valorii de 0 grade, iar cerul va fi senin spre parțial noros. 

Vremea în Brașov marți, 22 martie 2022

Va fi predominant însorit la Brașov marți, iar temperatura va fi în ușoară creștere. Astfel, în timpul zilei se vor înregistra 12 grade, iar atmosfera va fi una plăcută. După lăsarea serii, cerul va continua să fie senin, însă se va face mai frig, astfel că minima din temometre se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Vremea în Constanța marți, 22 martie 2022

Comparativ cu restul regiunilor țării, la Constanța temperaturile vor fi mai scăzute, astfel că maxima zilei nu va trece de 7 grade. Cu toate acestea, vremea va fi frumosă și însorită pe tot parcursul zilei. Noaptea, cerul va fi senin, iar minima va fi de 2 grade. Județul Constanța se află sub avertizare meteo de vânt puternic pe 22 martie 2022, între orele 08:00-22:00. 

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște în 2022. Prognoza meteo pentru 24 aprilie 2022