Cum alegi aparatul de aer condiționat potrivit

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 22 mar 2022, 16:35

Inventia aparatelor de aer conditionat (AC) a facut viata mai usoara, oferindu-ne un adapost in propria casa de la caldura extrema.

 A fost o vreme cand instalarea unui aparat de aer conditionat era considerat un lux, dar astazi, a devenit mai mult o necesitate. De fapt, aparatele moderne de aer conditionat fac mai mult decat sa faca mediul placut; ele reduc posibilitatea atacurilor de astm, asigura un mediu sanatos si curat in casa si ne ajuta sa avem o viata mai buna, in general.

Alegerea aparatului de aer conditionat potrivit pentru casa ta este foarte importanta. Acest lucru va permite o racire adecvata a incaperii si te va ajuta sa te asiguri ca nu exista un consum excesiv de energie, ajutandu-te astfel sa economisesti atunci cand vine vorba de factura de electricitate si sa iti mentii casa eficienta din punct de vedere energetic. Pe langa imbunatatirea calitatii aerului, fiabilitatea si durabilitatea AC sunt la fel de imperative. Odata ce ai identificat optiunile disponibile care corespund criteriilor tale, urmatorul aspect important este dimensiunea aparatului de aer conditionat.

Dimensiunea camerei

Primul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un aparat de aer conditionat este dimensiunea camerei tale. Daca cumperi un aparat de aer conditionat prea mic in comparatie cu dimensiunea camerei, unitatea s-ar putea sa nu atinga nivelul dorit de temperatura. Pe de alta parte, daca iti cumperi un aparat de aer conditionat prea mare, atunci acesta ar raci camera prea repede fara a elimina umiditatea din aer, ceea ce va face casa la fel de inconfortabila. De aceea este esential sa tii cont de dimensiunea camerei atunci cand alegi aparatul de aer conditionat potrivit.

Clima si vremea

Sezonul de vara aduce cu el temperaturi extreme, conform ultimelor constatari. Acest lucru este valabil mai ales pentru mijlocul verilor, perioada in care este destul de greu sa faci fata mediului urban. Cu toate acestea, conditiile meteorologice variaza de la o regiune la alta. Asadar, alege aparatul de aer conditionat tinand cont de clima si starea vremii din regiunea in care locuiesti. Documenteaza-te despre aparatele de aer conditionat si tehnologiile oferite, comparale online si abia apoi ia o decizie.

Eficienta energetica

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este eficienta energetica a aparatului de aer conditionat. Biroul de Eficienta Energetica atribuie un rating tuturor aparatelor de aer conditionat sub forma de stele. AC-urile cu cel mai mare rating cu stele sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, care te pot ajuta la economisirea de bani la factura de energie electrica. Prin urmare, verifica dimensiunea aparatului de aer conditionat care acorda prioritate economiilor de energie.

Capacitate

In cele din urma, verificarea capacitatii aparatului de aer conditionat este un factor pe care nu trebuie ignorat. Dimensiunea camerei, clima, numarul de surse de caldura si asa mai departe rezuma regulile simple ale termodinamicii. Cunoasterea capacitatii aparatului de aer conditionat este importanta, deoarece te va ajuta sa decidezi mai bine, nu numai in ceea ce priveste racirea, ci si in functie de bugetul tau.

 

In plus, este recomandat sa verifici directia ferestrei, expunerea la lumina directa a soarelui, inaltimea sau podeaua zonei rezidentiale, alte aparate din camera si preferinta calitatii aerului atunci cand alegi un aparat de aer conditionat pentru casa ta.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.