Cum construiești un perete despărțitor: 9 materiale necesare

Author: Madalina Maftei

Amenajarea locuinței reprezintă o activitate utilă și în același timp un mod agreabil de a-ți petrece timpul liber. Cu materialele necesare, uneltele potrivite și puțin talent la bricolaj poți realiza mici piese de mobilier, reparații și compartimentări care să dea o față nouă casei tale. Iată care sunt lucrurile de care ai nevoie atunci când vrei să construiești un perete despărțitor:

Materiale pentru pereți despărțitori din gips carton

Dacă vrei să construiești un perete despărțitor realizat din plăci gips-carton ai nevoie de următoarele materiale:

Plăci din gips carton

Selectează modelele adecvate, în funcție de dimensiunile plăcilor și de grosimea lor. Nu uita că ai nevoie de o placare dublă pentru pereți despărțitori ce trebuie să susțină greutăți mari.  

Profile metalice

Alege profile metalice de lățime adecvată, în funcție de înălțimea peretelui despărțitor. Cele mai populare modele sunt NIDA Metal UW50, UW75 sau UW100 CW50, CW75 sau CW100. Vei avea nevoie de profilele metalice tip C ca montanți verticali pentru perete și de profilele tip U pentru îmbinare și fixare pe podea sau plafon. Ca să întărești spațiile de la uși și ferestre folosește profile de întărire NIDA Metal UA50, UA75 sau UA100.

Accesorii pentru montaj

Achiziționează uneltele și materialele necesare montajului propriu-zis: foarfece pentru tablă pentru tăierea profilelor, bandă monoadezivă pentru fixarea profilelor pe structura metalică, bandă de etanșare pentru izolare acustică, șuruburi cu diblu. Vei avea nevoie de chit pentru îmbinările dintre plăci și de accesorii pentru finisarea suprafețelor,  în vederea operațiunilor ulterioare de văruire, montare tapet etc.

Materiale pentru pereți despărțitori din BCA

Ca să realizezi un perete despărțitor din BCA ai nevoie de următoarele materiale:

Blocuri BCA

Calculează ce cantitate îți trebuie, în funcție de dimensiunile peretelui. Blocurile de BCA sunt voluminoase, așa că vei reuși să termini proiectul în timp relativ scurt și fără să utilizezi un număr mare de cărămizi. 

Mortar

Ai nevoie de amestecul pentru mortar, pe care îl găsești în magazinele de bricolaj și materiale de construcții, Pui apă și omogenizezi cu un mixer electric, ca să utilizezi pasta rezultată pentru fixarea blocurilor de BCA.

Unelte de zidărie

Vei utiliza boloboc, ciocan de cauciuc, placă de șlefuit pentru păstrarea orizontalității peretelui și eliminarea denivelărilor.

Spumă poliuretanică

Îți trebuie un tub cu spumă poliuretanică pentru a umple spațiul dintre ultimul rând de blocuri BCA și plafonul camerei.

Finisaje

Vei aplica amorsă și apoi treci la finisajul cu vopsea lavabilă, pentru a obține un perete despărțitor cu o suprafață curată, uniformă și aspectuoasă

Sisteme de prindere și de siguranță

Urmează instrucțiunile de montaj și ancorează peretele de interior la fiecare strat  de BCA. Stabilitatea și siguranța sunt cele mai importante, așa că te vei asigura că toate ancorele despre peretele de susținere sunt poziționate corect și verificate cu atenție.

Poți realiza rapid și fără efort un perete despărțitor, iar cheltuielile nu sunt mari. Ai la dispoziție diverse oferte de card fără dobândă pe care să-l utilizezi pentru cumpărături în magazine cu materiale de construcții și să achiziționezi articolele de care ai nevoie în condiții avantajoase.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.