Vladimir Putin își schimbă tactica de atac! În ce direcție se îndreaptă trupele ruse acum. Anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 26 dec 2022, 01:05

Vladimir Putin își schimbă tactica de atac! În ce direcție se îndreaptă trupele ruse acum. Anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării

Sursa: Canva.com

Ministerul rus al Apărării a anunțat că planurile Rusiei se schimbă, dat fiind faptul că prima operațiune militară din Ucraina se apropie de sfârșit.

Au trecut 31 de zile de când Vladimir Putin a invadat Ucraina. Cu puțin timp în urmă, Ministerul rus al Apărării a anunțat că prima operațiunie militară din Ucraina se apropie de sfârșit.

Planurile Rusiei se schimbă. Prima operațiune militară din Ucraina se apropie de final

Potrivit presei internaționale, Serghei Ruțkoi, adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse, a transmis că armata Rusiei va da o atenție mare îndeplinirii obiectivului de bază, și anume eliberarea Donbasului.

Așadar, conform anunțului pe care oficialul l-a făcut recent, este posibil ca Rusia să-și schimbe obiectivele inițiale ale invaziei pornite în Ucraina, și anume capturarea Kievului și a principalelor orașe.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 31 de război. Volodimir Zelenski insistă să negocieze cu Rusia. Din estimări, sunt peste 16.000 de soldați morți până acum

„Principalele obiective ale primei faze a operațiunii au fost, în general, îndeplinite.

Potențialul de luptă al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost diminuat considerabil, ceea ce, subliniez încă o dată, face posibil să ne concentrăm pe îndeplinirea obiectivului de bază, eliberarea Donbas-ului”
, a declarat Serghei Ruțkoi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, Serghei Ruțkoi a declarat că armata rusă are în plan două scenarii operaționale: primul plan viza o operațiune limitată în Donbas, iar cel de-al doilea o operațiune în toată Ucraina, aceasta fiind, de fapt, operațiunea finală în lupta cu Ucraina.

De mai bine de o lună, de când a început războiul, mimlitarii ruși încearcă, fără succes, să înconjoare Kievul, dar se împiedică de rezistența militarilor ucraineni.

De asemenea, armata rusă a trebuit să se restabilească în unele sectoare din jurul Kievului și să se pună în poziții defensive, date fiind răspunsurile forțelor ucrainene la atacurile acesteia.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu aprovizionarea de gaze din Rusia. Klaus Iohannis, despre adăugarea a noi sancțiuni: „Nu este realist să impunem sancţiuni pe această zonă”

Așadar, militarii ruși ar putea să-și arunce atenția pe Donbas, în loc să invadeze toată Ucraina, după ce au fost blocați în majoritatea orașelor mari, au suferit pierderi mari și dificultăți legate de

comunicații, coordonarea acțiunilor și aprovizionare. Oficialul militar rus a mai declarat că separatiștii pro-Moscova dirijează, în prezent, 93% din provincia Lugansk şi 54% din provincia Doneţk. 

Reprezentanții ONU au declarat, de asemenea, că aproape 13 milioane de cetățeni sunt blocați în zonele de luptă din Ucraina, și nu pot fi evacuați din cauza căilor rutiere care au fost distruse de bombardamente.

Matilda Bognder, reprezentanta ONU, a declarat că numărul uriaș al victimelor civile și numeroasele distrugeri ale infrastructurii Ucrainei reprezintă încălcarea dreptului umanitar internațional și comiterea unor crime de război.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.