Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a revenit în atenția publică după ce a lipsit două săptămâni! S-a spus despre el că ar fi suferit un infarct

Autor: Lavinia Medrea

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a revenit în atenția publică după ce a lipsit două săptămâni! S-a spus despre el că ar fi suferit un infarct

Sursa: Twitter

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a avut prima apariție publică ieri seară, după ce, în ultimele două săptămâni, a lipsit.

Absența lui Serghei Șoigu din ultimele două săptămâni a ridicat multe semne de întrebare cu privire la eforturile Kremlinului de a-l scoate din post. Pentru a încheia orice zvon, Ministerul rus al Apărării a postat un clip video în care Serghei Șoigu conducea o ședință legată de bugetul înarmării.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a avut prima apariție publică după două săptămâni în care a lipsit

Imaginile nu au fost datate, dar ministerul a vorbit despre o ședință cu ministrul rus al Finanţelor care, conform agenţiilor ruse de presă, ar fi avut loc vineri.

Serghei Șoigu, vizibil obosit, declara că aprovizionarea și comenzile de armament se fac conform planului,  „în pofida dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent”, din pricina sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei în urma invaziei pe care a pornit-o în Ucraina.

Citeste si: A trecut o lună de la războiul din Ucraina. Care sunt cererile lui Vladimir Putin pentru a retrage trupele

Rusia a transmis, joi, că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care nu mai a mai fost văzut în public de aproape două săptămâni, nu are probleme de sănătate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Atacul de cord al lui Șoigu s-a produs după o acuzație dură din partea lui Vladimir Putin pentru eșecul complet al invaziei Ucrainei”, a transmis Gerașenko, vineri, într-o postare pe Facebook, adăugând că, în prezent, „generalul se recuperează în în spital”.

Agentstvo, un site de știri rus independent, a fost primul care a transmis informația că Serghei Șoigu ar aveea probleme de sănătate, conform The Guardian.

Totuși, Rusia nu a confirmat în niciun fel presupusele probleme de sănătate ale generalului.

Citeste si: Putin va folosi armele nucleare dacă va fi provocat de NATO. Anunțul făcut de un diplomat rus

Pe 11 martie, Serghei Șoigu a apărut pentru ultima dată în spațiul public, după care a apărut într-un videoclip publicat de Kremlin joi, pe 24 martie, la o ședință pe care Vladimir Putin o avea cu miniştri guvernului.

La conferința de presă de joi, întrebat de ce Serghei Șoigu nu a mai apărut în public de aproape două săptămâni, Dmitri Peskov a declarat că ministrul Apărării a fost ocupat cu Ucraina și că nu a avut timp de activități media.