Zelenski spune că mai mulţi oligarhi ruşi au propus să ajute Ucraina. Unii dintre ei vor chiar să susţină financiar armata ucraineană

Autor: Marina Ionescu

Zelenski spune că mai mulţi oligarhi ruşi i-au propus ajutor, inclusiv pentru armată.

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Zelenski a declarat că mai mulţi oameni de afaceri ruşi s-au oferit să doneze bani pentru a ajuta Ucraina, inclusiv pentru a sprijini armata, transmite AFP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, duminică, 17 martie, pentru presa din Rusia, că mai mulţi oameni de afaceri ruşi vor să doneze bani pentru Ucraina, unii dintre ei chiar pentru susţinerea armatei, informează news.ro.

Citeste si: Zelenski este gata să accepte statutul de neutralitate. Ucraina renunță la intenția de aderare la NATO

Zelenski spune că mai mulţi oligarhi ruşi au propus să ajute Ucraina

În cadrul unui interviu prin videoconferinţă cu presa din Rusia, preşedintele Zelenski a spus că a primit “semnale” din partea mai multor oameni de afaceri ruşi, printre care miliardarul Roman Abramovici, un prieten apropiat al lui Vladimir Putin vizat de sancţiunile Uniunii Europene şi ale Marii Britanii.

"Avem semnale de la el (n.r.- Abramovici) şi de la alţi oameni de afaceri, propunând: "putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva'.

Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstrucţia ţării după război. Suntem gata să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau în Elveţua, vrem asta. Anumite persoane, care nu vor să îşi dea numele, spun că vor să ajute armata noastră, deşi sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse"
, a spus Zelenski.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 32 de război. Armata ucraineană a reușit să ia în control câteva localități din apropierea Harkovului și Mariupolului

Volodimir Zelenski a precizat că în ceea ce îi priveşte pe oamenii de afaceri pregătiţi să doneze bani pentru armata ucraineană, Ucraina este pregătită să le garanteze siguranţa, să le ofere contracte şi să le permită afacerilor lor să se dezvolte.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Vorbesc în mod specific despre sancţiunile din statul nostru. Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane", a mai declarat preşedintele ucrainean.

Wall Street Journal a scris săptămâna trecută că Volodimir Zelenski i-a cerut lui Joe Biden să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovici, considerând că acesta ar putea juca un rol în negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, potrivit Bursa.ro.

 

 

 

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.