Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți. Ministerul rus al apărării susține că recrutarea nu are nicio legătură cu Ucraina

Autor: Marina Ionescu

Vladimir Putin a semnat decretul prin care 134.500 de bărbați vor intra în armată, ca parte a procesului anual care are loc primăvara.

Președintele Vladimir Putin a semnat joi, 31 martie, un decret prin care a ordonat înrolarea a 134.500 de noi recruți în armată, în cadrul recrutării anuale de primăvară a Rusiei. Însă, Ministerul Apărării a declarat că această chemare nu are nicio legătură cu războiul din Ucraina, transmite Reuters.

Citeste si: Rusia vrea să facă o nouă ordine mondială: „Țările BRICS vor fi piatra de temelie”

Vladimir Putin a semnat un ordin pentru înrolarea a 135.000 de recruți

Putin a semnat decretul la o lună după invazia Rusiei în Ucraina, unde mai mulți militari ruși și-aupierdut viața.

Pe 9 martie, Ministerul Apărării a recunoscut că unii dintre ei au fost trimiși în Ucraina după ce Putin a negat acest lucru în repetate rânduri. Ulterior, purtătorul lui de cuvânt a anunțat declanșarea unei anchete interne în acest sens, potrivit Biziday.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Joe Biden susține că Vladimir Putin s-a izolat și i-a arestat pe unii dintre consilierii lui. Șeful SUA este sceptic în privința renunțării la Kiev a liderului rus

Recrutările militare anuale de primăvară se desfășoară între 1 aprilie și 15 iulie și vizează bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani. Ministrul Șoigu a adăugat că cei vor fi admiși vor fi trimiși la baze militare selectate până la sfârșitul lunii mai și că vor urma o pregătire militară timp de trei – cinci luni.

Cu toate acestea, Mihail Benyash, un avocat care reprezintă mai mulți membri ai Gărzii Naționale a Rusiei care au refuzat un ordin de a merge în Ucraina, a spus că, conform legii ruse, recruții ar putea fi trimiși

în război după doar câteva luni de antrenament.

Bilanț război Ucraina-Rusia

Statul major al forțelor armate ale Ucrainei a raportat luni, 28 martie, pierderile provocate trupelor ruse. Potrivit autorităților ucrainene, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, Rusia a pierdut 17.000 de soldați, 586 tancuri și 1.694 de vehicule blindate.

Invadatorii ruși au înregistrat pierderi serioase la capitolul logistică:

 

  • Soldați – 17.000;
  • Tancuri – 586;
  • Blindate de luptă – 1.694;
  • Sisteme de artilerie – 302;
  • Avioane – 123;
  • Elicoptere – 127;
  • Echipamente și mașini – 1.150;
  • Vapoare/bărci – 7;
  • Drone – 66.